Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως
Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 2/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην  Μητρόπολη θα είναι ο μεγαλοπρεπής ομώνυμος ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί η Ενάτη Ώρα του Πάσχα.

Στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτη     Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος , στους ς πέριξ του ναού, τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τηλεοπτικό σταθμό, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Ιγνατίου.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ' ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο.

Ολόκληρο το της  Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της  Μητροπόλεως imd.gr

Την Δεσποτική πανηγυρίζουν ακόμη:

 

Ναός Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του ΄πρωτ. νσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αναλήψεως Ελάφου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ηγουμένου της  Μονής Αγίου Παντελεήμονος ς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αθανασίου Μακρή, αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση