Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως
Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Την  δεσποτική της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 10/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη θα είναι ο  ομώνυμος ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 5.30 μ.μ., θα τελεστεί η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός .

Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  μητροπολίτη   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό  , τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική , ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Η θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube. Από τις 10.30 έως τις 11.30 π.μ. θα τελεστεί Β΄ .

Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ηπαράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο.

Υπενθυμίζεται ότι στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου φιλοξενείται τις ημέρες της Πανηγύρεως το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Ζώνης, το οποίο έφθασε στην πόλη μας προς αγιασμό των πιστών. Η θα παραμείνει στον ναό έως την 13/6.

Την Δεσποτική πανηγυρίζουν ακόμη:

Ναός Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αθανασίου Μακρή, αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές #εξετάσεις στα ΕΠΑΛ #εξετάσεις - https://t.co/mHPXWdJIXp -

"Αλιεύοντας" την είδηση