Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως
Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Την  δεσποτική της Ανλήψεως του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 10/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην θα είναι ο  ομώνυμος ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της ς, στις 5.30 μ.μ., θα τελεστεί η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο πρώτος Πανηγυρικός ς .

Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του  μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ' ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό  , τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ' ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube. Από τις 10.30 έως τις 11.30 π.μ. θα τελεστεί Β΄ Θεία Λειτουργία.

Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ηπαράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο.

Υπενθυμίζεται ότι στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου φιλοξενείται τις ημέρες της Πανηγύρεως το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Ζώνης, το οποίο έφθασε στην πόλη μας προς αγιασμό των πιστών. Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον ναό έως την Κυριακή 13/6.

Την Δεσποτική εορτή πανηγυρίζουν ακόμη:

Ναός Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. εκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

 αός Αναλήψεως Αχιλλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αθανασίου Μακρή, αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση