Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως
Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Χειροτονία πρεσβυτέρου

Την μεγάλη Δεσποτική του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 17/5.
Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Χριστού , όπου την παραμονή της ς, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης του . Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ' ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του ναού π. Σταύρου Κελέση.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω ς, αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων του Iερού Ναού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr

Την πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αναλήψεως Αχιλλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αναλήψεως Ελάφου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου ς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αθανασίου Μακρή, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση