Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία της Τριθέκτης στον Μητροπολιτικό ναό
Η Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία της Τριθέκτης στον Μητροπολιτικό ναό

Η Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία της Τριθέκτης στον Μητροπολιτικό ναό

Η Ακολουθία της Τριθέκτης, του Βυζαντινού Ασματικού Τυπικού, η  οποία δεν περιλαμβάνεται στην Ορθόδοξη Λατρευτική πράξη, μετά την της Κωνσταντινουπόλεως, θα τελεστεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου,  χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου.

Την αποκατάσταση της Ακολουθίας για λατρευτική χρήση, την μελοποίηση των υμνογραφικών κειμένων της και την έντυπη έκδοσή της πραγματοποίησε το 2000 ο ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας του Αθηνών  Γρηγόριος Στάθης, με την σύμφωνη και προτροπή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Έκτοτε η Ακολουθία τελείται σε πολλούς ναούς των Αθηνών και άλλων πόλεων της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Στην Ακολουθία θα ψάλει ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της  Μητροπόλεως  Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο  Κουκουζέλης»,  με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ναού  Ευστάθιο  Γραμμένο.

Η τέλεση της Ακολουθίας της Τριθέκτης θα συμβάλει τα μέγιστα στο απαραίτητο κατάνυξης, ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική – Προβλήματα στις μετακινήσεις, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει… - https://t.co/5YBhDb30bs -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στον ΕΦΚΑ #ΚέντροΥγείαςΒόλου - https://t.co/2a0iJK5LDZ -

  • Έντονη #χιονόπτωση στη Μαγνησία και το Βόλο #χιονόπτωση - https://t.co/Ss98aXpFQG -

"Αλιεύοντας" την είδηση