Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Αποτομή του Τιμίου Προδρόμου
Η Αποτομή του Τιμίου Προδρόμου

Η Αποτομή του Τιμίου Προδρόμου

Την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου τιμά η Εκκλησία το Σάββατο 29/8.

Επίκεντρο του εορτασμού στην  Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την Αποτομή του τιμούν, επίσης:

Την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Βάϊου Κορομπίλια, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Γεωργίου Κορνούτου.

 

Μνήμη Αγίου Αλεξάνδρου

Την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, εορτάζει η Εκκλησία  την 30/8.

Στην Μητρόπολη πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του  ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου (Περραιβού – Πολυμέρη).

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση