Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην IMΔ
Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην IMΔ

Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην IMΔ

 

Την απόδοση της μεγάλης ς της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω ς, την Πέμπτη 23/8.

Την παραμονή της ς, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Μπατάκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Κωστόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο αρχιμ. Χρυσόστομος.

Ιερό Παναγίας ς Βόλου

Πρόκειται για Ιερό που βρίσκεται στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Βόλου, εγκαινιάσθηκε πρόσφατα και εορτάζει στην Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' Αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση