Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην IMΔ
Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην IMΔ

Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην IMΔ

 

Την πόδοση της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεργίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η παλαίφατη και ιστορική , την Πέμπτη 23/8.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου στόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο αρχιμ. Χρυσόστομος.

Ιερό Παναγίας Ξενιάς

Πρόκειται για Ιερό που βρίσκεται στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής , εγκαινιάσθηκε πρόσφατα και εορτάζει στην Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' Αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση