Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών
Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

 

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Λόφο της ς Ξενιάς

Λιτάνευση του Επιταφίου στο Κοιμητήριο

 

Την το βράδυ η Εκκλησία θα  συγκλονίσει παρουσιάζοντας  την του Θεανθρώπου. Ο Ιησούς ανεβαίνει στον Σταυρό για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν' ανέβουν στον ουρανό. Το φοβερό όργανο της θανατικής καταδίκης, από τη στιγμή που πορφυρώνεται από το άχραντο του Θεανθρώπου, γίνεται για τους Χριστιανούς λάβαρο νίκης, προμήνυμα αιώνιας ζωής, το κλειδί του Παραδείσου. Ο άνθρωπος ειρηνεύει με τον Θεό και ανακαλύπτει και πάλι την γεμάτη αγάπη και στοργή αγκαλιά του Θεού – Πατέρα.

 

Κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών ο μητροπολίτης   θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στις 7.00 μ.μ.

 

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως

 

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. στους Ιερούς μας Ναούς θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

Ο μητροπολίτης  θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την , στον Λόφο της ς Ξενιάς, στις 3.00 μ.μ., από τον  κ. Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

 Στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο Βόλου

 Στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου, στη 1.30 μ.μ., προεξάρχοντος του  μητροπολίτη .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση