Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών
Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς

Λιτάνευση του Επιταφίου στο Κοιμητήριο

 

Την το βράδυ η Εκκλησία θα  συγκλονίσει παρουσιάζοντας   την του Θεανθρώπου. Ο Ιησούς ανεβαίνει στον Σταυρό για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν' ανέβουμε στον ουρανό. Το φοβερό όργανο της θανατικής κατας, από τη στιγμή που πορφυρώνεται από το άχραντο αίμα του Θεανθρώπου, γίνεται για εμάς τους Χριστιανούς λάβαρο νίκης, προμήνυμα αιώνιας ζωής, το κλειδί του Παραδείσου. Ο άνθρωπος ειρηνεύει με τον Θεό και ανακαλύπτει και πάλι την γεμάτη αγάπη και στοργή αγκαλιά του Θεού – Πατέρα.

Κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών ο Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στις 7μ.μ.

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. στους Ιερούς μας Ναούς θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την παράδοση, στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς, στις 3.00 μ.μ., από τον μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο Ιερός Κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου, στη 1.30 μ.μ.

 

Ο Επιτάφιος Θρήνος  

Την Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία  παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού.  Μπροστά στον Επιτάφιο, ψέλνουμε τα εγκώμια. Δεν θρηνούμε έναν νεκρό. Η πηγή της ζωής δεν είναι δυνατόν να δεσμευθεί από τον θάνατο. Θρηνούμε τον δικό μας πνευματικό θάνατο. Θρηνούμε τη δική μας ανικανότητα να αγαπήσουμε τον Θεό. Θρηνούμε για την ανυπακοή και τις αμαρτίες μας και παρακαλούμε το Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας να μάς σώσει και να μάς λυτρώσει από αυτήν την τραγική μοίρα.

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 3.00  μ.μ., ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς.

 

Στις 7.30 μ.μ.   θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός χορός, υπό τη δ/νση του πρωτοψάλτου της  Μητροπόλεως Δημητριάδος  Ευσταθίου Γραμμένου.

 

Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του , όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων νσταντίνου & Ελένης και Βόλου. Επί της εξέδρας ο επίσκοπος θα ομιλήσει επικαίρως.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση