Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Ακολουθία της Τριθέκτης στον Μητροπολιτικό ναό
Η Ακολουθία της Τριθέκτης στον Μητροπολιτικό ναό

Η Ακολουθία της Τριθέκτης στον Μητροπολιτικό ναό

Η λησμονημένη Ακολουθία της Τριθέκτης, του Βυζαντινού Ασματικού Τυπικού, το οποίο εγκαταλείφθηκε στην Ορθόδοξη Λατρευτική πράξη, μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, θα ψαλεί την Παρασκευή 20/12, στις 6.00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Την αποκατάσταση της Ακολουθίας για λατρευτική χρήση, την μελοποίηση των υμνογραφικών κειμένων της και την έντυπη έκδοσή της πραγματοποίησε το 2000 ο ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόριος Στάθης, με την σύμφωνη γνώμη και προτροπή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Έκτοτε η Ακολουθία τελείται σε πολλούς Ναούς των Αθηνών και άλλων πόλεων της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Στην Ακολουθία θα ψάλουν η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, υπό τη δ/νση του Ευσταθίου Γραμμένου, πρωτοψάλτου, καθηγητού Βυζ. Μουσικής και η Χορωδία του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά «Θεσσαλοί Μελωδοί», υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου και καθηγητού Βυζ. Μουσικής Γεωργίου Λεμονόπουλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τα ονομαστήρια του ποιμενάρχου της - https://t.co/dIAWroyJgB -

  • Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού για την Παγκόσμια… - https://t.co/QugUF6tcxe -

  • "Τρέχουν" οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο - https://t.co/9DYPIljxnk -

"Αλιεύοντας" την είδηση