Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Ακολουθία της Πανυχίδος
Η Ακολουθία της Πανυχίδος

Η Ακολουθία της Πανυχίδος

Η παλαιά και ξεχασμένη Ακολουθία της Πανυχίδος του Βυζαντινού Ασματικού (κοσμικού) τυπικού, θα τελεστεί την Παρασκευή 19/4, στις 7.00  μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου.

Στην ακολουθία, η οποία προσβλέπει στην προετοιμασία μας για την βίωση της Μεγάλης Εβδομάδος, θα ψάλει ο χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη  Ευσταθίου ραμμένου, καθώς και ο υναικείος χορός «Αι Άδουσαι», υπό τη διεύθυνση της δρ. Σεβαστής Μαζέρα.

Πανελλήνιος διαγωνισμός ψαλτικής τέχνης 

O Σύνδεσμος Ιεροψαλτών  «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», σε συν με την   Μητρόπολη και Αλμυρού, προκηρύσσει, τον Θ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκκλησιαστικής Ψαλτικής ς, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου.

 Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο:

α) Την της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

β) Την ενίσχυση του φρονήματος των νέων Ιεροψαλτών και σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης.

γ) Την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους.

δ) Την γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.

 Ο Διαγωνισμός απευθύνεται

α) Σε εμπειρικούς ψάλτες.

β) Σε μαθητές και της Βυζαντινής Μουσικής (ανεξαρτήτως μουσικού επιπέδου, ηλικίας και φύλου) από όλες ανεξαιρέτως της Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και τα αντίστοιχα τμήματα των ωδείων της Μητροπόλεως και όχι μόνον.

γ) Σε μαθητές των Μουσικών Σχολείων.

 Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής και ς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέσω της ς της  Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr  ή και από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου sivkoukouzelis.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση