Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Ακολουθία της Τριθέκτης στην Ευαγγελίστρια
Η Ακολουθία της Τριθέκτης στην Ευαγγελίστρια

Η Ακολουθία της Τριθέκτης στην Ευαγγελίστρια

Η λησμονημένη Ακολουθί της Τριθέκτης, του Βυζντινού Ασματικού Τυπικού, το οποίο εγκαταλείφθηκε στην Ορθόδοξη Λατρευτική πράξη, μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, θα ψαλεί την Τρίτη 22/12, στις 6.30 μ.μ. στον Ιερό αό Ευαγγελιστρίας έας Ιωνίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Την αποκατάσταση της Ακολουθίας για λατρευτική χρήση, την μελοποίηση των υμνογραφικών κειμένων της και την έντυπη έκδοσή της πραγματοποίησε το 2000 ο ομότιμος Βυζαντινής Μουσικολογίας του Αθηνών Γρηγόριος Στάθης, με την σύμφωνη γνώμη και προτροπή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Έκτοτε η Ακολουθία τελείται σε πολλούς Ναούς των Αθηνών και άλλων πόλεων της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Στο Βόλο θα τελεστεί για 2η φορά.

Στην Ακολουθία θα ψάλει η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, υπό τη δ/νση του Κων/νου Καραγκούνη, επίκουρου καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Αθηνών, στο δεξιό αναλόγιο και του Ευσταθίου Γραμμένου, προέδρου του Συνδέσμου και καθηγητού Βυζ. Μουσικής, στο αριστερό.

Η απόδοση της Ακολουθίας της Τριθέκτης, εντάσσεται στο πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη ελεύσει των Τιμίων Δώρων από την Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, τα οποία θα φιλοξενούνται στον Ναό της Ευαγγελιστρίας από 21 έως 28/12 και θα συμβάλει τα μέγιστα στο απαραίτητο κατάνυξης ενόψει της μεγάλης ς των Χριστουγέννων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση