Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο
Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο

Η Ιερά Εικόνα της ς Λαμπηδόνας στην Ν. Ιωνία

 

 

Η ακολουθία της 2ης Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου θα ψαλεί την Παρασκευή 13/3 στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της τοπικής Εκκλησίας.

 

Ο μητροπολίτης , στις 7.00 μ.μ., θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω Λεχωνίων, όπου θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

2η Ακολουθία Χαιρετισμών

Εν τω μεταξύ, κάθε Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελείται 2η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, για τους εργαζομέ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Η Β΄ Ακολουθία θα ξενικά στις 9.00 και θα απολύει στις 10.15μ.μ.

Επίσης, από την Παρασκευή 13/3, θα τελείται η Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και στις 12 το μεσημέρι.

 

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνας στην Ν. Ιωνία

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας θα μεταφερθεί η Ιερά και Θαματουργή Εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνος, διαρκούσης της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η Ιερά Εικόνα, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Πηλίου, θα αφιχθεί στον Ναό την Παρασκευή 13/3, στις 7.00 μ.μ., όπου θα την υποδεχτούν ο ιερός Κλήρος και ο λαός της ενορίας.

Την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα θα κομίσει ο Γέροντας της Ιεράς Μονής, αρχιμ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, θα τελεστεί η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο 14/3 θα τελεστούν ο Όρθρος και η και στις 5.00 μ.μ. ο Εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο.

Την 15/3 θα τελεστούν ο Όρθρος και η , ιερουργούντος του επισκόπου Ολβίας   Επιφανίου.

Στις 11.30 π.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς την και ακολούθως η Ιερά Εικόνα θα επιστρέψει στο Μοναστήρι της.

 

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο

 Για την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών, θα μεταφερθεί το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας , που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω ς, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου.

Την Τιμία Ζώνη θα συνοδεύει η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα και η υποδοχή της θα γίνει την Παρασκευή 13/3, στις 6.45 μ.μ. στο προαύλιο του Ναού.

Στην συνέχεια, θα ψαλεί η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, προεξάρχοντος του πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια της Ακολουθίας, μετά το πέρας της οποίας, θα αναχωρήσει και πάλι για την Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω ς.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση