Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο
Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνας στην . Ιωνία

 

 

Η ακολουθία της 2ης Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου θα ψαλεί την Παρασκευή 13/3 στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές της τοπικής Εκκλησίας.

 

Ο μητροπολίτης , στις 7.00 μ.μ., θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω Λεχωνίων, όπου θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

2η Ακολουθία Χαιρετισμών

Εν τω μεταξύ, κάθε Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελείται 2η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, για τους εργαζομένους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Η Β΄ Ακολουθία θα ξενικά στις 9.00 και θα απολύει στις 10.15μ.μ.

Επίσης, από την Παρασκευή 13/3, θα τελείται η Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και στις 12 το μεσημέρι.

 

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνας στην . Ιωνία

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας θα μεταφερθεί η Ιερά και Θαματουργή Εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνος, διαρκούσης της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η Ιερά Εικόνα, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Πηλίου, θα αφιχθεί στον Ναό την Παρασκευή 13/3, στις 7.00 μ.μ., όπου θα την υποδεχτούν ο ιερός Κλήρος και ο λαός της ενορίας.

Την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα θα κομίσει ο Γέροντας της Ιεράς Μονής, αρχιμ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, θα τελεστεί η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο 14/3 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στις 5.00 μ.μ. ο Εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο.

Την Κυριακή 15/3 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Ολβίας   Επιφανίου.

Στις 11.30 π.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Λαμπηδόνα και ακολούθως η Ιερά Εικόνα θα επιστρέψει στο Μοναστήρι της.

 

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βόλο

 Για την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών, θα μεταφερθεί το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας , που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου.

Την θα συνοδεύει η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα και η υποδοχή της θα γίνει την Παρασκευή 13/3, στις 6.45 μ.μ. στο προαύλιο του Ναού.

Στην συνέχεια, θα ψαλεί η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, προεξάρχοντος του πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου , ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια της Ακολουθίας, μετά το πέρας της οποίας, θα αναχωρήσει και πάλι για την Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση