Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / H 4η Ιερατική Σύναξη στη Μ.Δ.
H 4η Ιερατική Σύναξη στη Μ.Δ.

H 4η Ιερατική Σύναξη στη Μ.Δ.

 

 

Η 4η Γενική Ιερατική Σύναξη της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/01, στις 10.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι φετινές Ιερατικές Συνάξεις ασχολούνται με θέματα που αφορούν την ιερατική οικογένεια της Τοπικής Εκκλησίας, τα οποία εισηγούνται κληρικοί και λαϊκοί της Μητροπόλεως .

Η Σύναξη θα ξεκινήσει με τον εναρκτήριο χαιρετισμό του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα,εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και πρόεδρο του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», με θέμα «Ο Ιερέας εν τω Ναώ».

Θα ακολουθήσει διάλογος επί της εισηγήσεως.

Στην συνέχεια, η πρόεδρος του Δ/Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών Μαγδαληνή Τσολάκη, νευρολόγος, ψυχίατρος, θεολόγος, καθηγήτρια του Α.Π.Θ., δ/ντρια της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής, θα ενημερώσει τους ιερείς σχετικά με την νόσο, τις επιπτώσεις της και τους τρόπους διαχειρίσεώς της.

Τέλος, ο μητροπολίτης θα προβεί στην σύνοψη των συμπερασμάτων της Συνάξεως.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΖΑΓΟΡΙΝ: Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Φωτογραφίας στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με θετικό κοινωνικό… - https://t.co/AlrWod8xDe -

  • Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ για τις επιχειρήσεις σε τρίτες χώρες - https://t.co/PlkzdzjYvt -

  • "Έτσι Είναι η Ζωή" στο Αχίλλειο και το Μεταξουργείο - https://t.co/zFmVlHou7W -

"Αλιεύοντας" την είδηση