Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » «Γλυκά» Χριστούγεννα από τα παιδιά των Κατηχητικών
«Γλυκά» Χριστούγεννα από τα παιδιά των Κατηχητικών

«Γλυκά» Χριστούγεννα από τα παιδιά των Κατηχητικών

Δύο πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες γιορτές διοργάνωσαν τα των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής μας Εκκλησίας την Κυριακή 15/12, στο Συνεδριακό Κέντρο ς.

Στην πρώτη, που είχε τίτλο «Τα πιο γλυκά », προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας προσέφεραν τα πιο γλυκά , μέσα από θεατρικό, που αφορούσε Χριστουγεννιάτικες γλυκές συνταγές.

Στην δεύτερη, με τίτλο «Μου ΄παν έλα να πάμε να δεις… Χριστούγεννα», αγόρια και κορίτσια των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού μάς κάλεσαν να ακολουθήσουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στον νεογέννητο Χριστό.

Στις γιορτές, που επιμελήθηκαν οι και τα στελέχη του νεανικού υ της τοπικής μας Εκκλησίας, συμμετείχε πλήθος γονέων, που χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά τους, βλέποντάς τα να απολαμβάνουν την χαρά της ς και να δημιουργούν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Ο μητροπολίτης μίλησε για το μήνυμα που εξέπεμψαν οι γιορτές των παιδιών, που «είναι η χαρά και η δημιουργικότητα της οικογένειας. Τα Χριστούγεννα μάς θυμίζουν ότι ο έγινε άνθρωπος σαν κι εμάς. Και ευθύνη των γονέων είναι να μάθουν στα παιδιά τους να γιορτάζουν στο , στη ζεστασιά της οικογένειας. Να μιλήσουν στα παιδιά για την Γέννηση του Χριστού, όπως έκαναν σε εμάς οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Μην τα αφήσετε με την ψεύτικη εικόνα των Χριστουγέννων, που προβάλλει ο κόσμος… Τα Χριστούγεννα μας καλούν να είμαστε όλοι μαζί. Μας διδάσκουν να αγαπάμε, να μοιραζόμαστε, να θυσιάζουμε κάτι δικό μας για τους άλλους, τους αναγκεμένους». Κάλεσε, τέλος, τους γονείς να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους, να προσφέρουν κι άλλα αδέλφια στα παιδιά τους, «γιατί κι εκείνα το έχουν ανάγκη και η πατρίδα μας».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση των εορτών, υπό την καθοδήγηση του πρωτοσυγκέλλου, αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη και ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα, Χριστούγεννα με τον Χριστό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση