Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Γιορτή λήξης του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μ.Δ.
Γιορτή λήξης του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μ.Δ.

Γιορτή λήξης του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μ.Δ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου ς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/6 η καταληκτήρια εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος με τίτλο «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Η γιορτή άνοιξε με τη θεατρική χορογραφία «οι 7 Ημέρες Δημιουργίας του Κόσμου», οι οποίες ήταν και ο που οδήγησε τα παιδιά να ξεδιπλώσουν με αγάπη μια ολόκληρη εκπαιδευτική χρονιά, γεμάτη παιδαγωγικούς στόχους και συναισθηματικούς δεσμούς.

Στην εκδήλωση παρέστη ομητροπολίτης , ο οποίος ευχαρίστησε  ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, ενώ τόνισε πως «το πιο σπουδαίο δημιούργημα του κόσμου είναι τα παιδιά και εκείνοι έχουν τη ως συνδημιουργοί του Θεού να βιώνουν ένα καθημερινό Θαύμα Αγάπης».

Στη συνέχεια, οι μικροί ήρωες, μέσα από χορογραφίες, ποιήματα, , ξεφύλλισαν, μπροστά στα α των θεατών, τον μύθο του Μικρού Πρίγκιπα, προσφέροντας απλόχερα μηνύματα όπως, να μην σκοτώνεις την φαντασία σου, να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, να μην κρίνεις τους άλλους πριν από σένα, να μην παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου, να μην ξεχνάς να απολαμβάνεις την ζωή, να μην φοβάσαι το διαφορετικό, γιατί μπορεί να σου μάθει κάτι, να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή, και τέλος να αφήνεις ελεύθερους να φύγουν αυτούς που αγαπάς.

Την γιορτή έκλεισε ο πρωτοσύγκελλος αρχιμ. Κιαμέτης, ο οποίος ευχαρίστησε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την άρτια και όμορφη εκδήλωση, ενώ επικεντρώθηκε στην φράση του βιβλίου «Μόνο με την βλέπεις καλά. Την ουσία τα α δεν την βλέπουν», τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο μάθημα όχι μόνο της χθεσινής ημέρας αλλά και της καθημερινότητας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση