Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Γιορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων στον Αλμυρό
Γιορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων στον Αλμυρό

Γιορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων στον Αλμυρό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων των Αρχιερατικών ΠεριφερειώΑλμυρού και . Αγχιάλου, για το ιεραποστολικό έτος 2015 – 2015, το Σάββατο 2/5.

Η ημέρα ξεκίνησε με τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ι.. Αγίου Νικολάου Αλμυρού, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων ιερέων της πόλεως του Αλμυρού, ενώ την επεξήγηση και ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας είχε επωμιστεί ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός.

Στο σύντομο κήρυγμά του προς τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στη του ανθρώπου, επεσήμανε πως η Θεία Λειτουργία αποτελεί τη του Χριστού – από τη γέννησή Του, μέχρι και την ανάστασή Του – και πως όλοι μας θα πρέπει να συμμετέχουμε σ' αυτή, με σκοπό την ένωση με τον Κύριο, αλλά και τη μεταξύ μας ενότητα.

Μετά την παράθεση μικρού πρωινού προς τα παιδιά, έλαβε χώρα η Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων, στον προαύλιο χώρο του Ναού. Τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τα παιδιά και τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Υπεύθυνος Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός, ο οποίος κάλεσε όλους να συνεχίσουν μια άλλη λειτουργία, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Όλοι μαζί ενωμένοι «να τραγουδήσουμε για τη θάλασσα, μιας και αυτό είναι το θέμα της γιορτής μας, να υμνήσουμε την πίστη μας, να χορέψουμε όλοι μαζί, να συμμετάσχουμε σε διάφορες παιδαγωγικές δραστηριότητες και με αυτό τον τρόπο να δείξουμε την ενότητά μας». Ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στον προστάτη των θαλασσινών, τον Άγιο Νικόλαο, στην Κυρία του καλοκαιριού, την Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και στους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, με των τραγωδία των προσφύγων.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την αμέριστη συμπαράστασή του, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου, Πρωτ. Γ. Μπέκα και Αθ. Μακαντάση για τη τους, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού κ. Κων. Βαλαμούτη για τη βοήθειά του, τον κ. Κων. Κολώνη για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, την καθηγήτρια φυσικής Αγωγής κ. Βασιλική Χουλιαρά για την εκμάθηση των χορών, του εμψυχωτές του Κ.Δ.Α.Π. Αλμυρού για τις παιδαγωγικές δραστηριότητες, τους εφημερίους του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βασ. Παναγιώτου και Ευστ. Βαρβαρέλη, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για τη φιλοξενία τους, αλλά και τους ανθρώπους που παρασκεύασαν το πρόγευμα των παιδιών.

Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια που τραγούδησαν όλα τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και τα οποία είχαν ως θέμα τη θάλασσα, την πίστη μας, αλλά και την πατρίδα μας. Το αξιέπαινο είναι η συμμετοχή των παιδιών του κατηχητικού σχολείου από την 111 Π.Μ., τα οποία με τα μουσικά τους όργανα συνόδευσαν τις φωνές των παιδιών.

Στη συνέχεια, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αγχιάλου, υπό την επίβλεψη του δασκάλου κ. Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη, αντιδημάρχου Ρήγα Φεραίου, παρουσίασαν με καμάρι χορούς νησιώτικους, αλλά και από την Ανατολική Ρωμυλία.

Τέλος, όλα τα παιδιά πιασμένα χέρι – χέρι, χόρεψαν χορούς νησιώτικους, προσφέροντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. , ο οποίος εξήρε το που επιτελείται στα κατηχητικά σχολεία, το μόχθο, αλλά και το ζήλο που επιδεικνύουν οι κατηχητές, συμμετέχοντας μάλιστα και σε ειδικά σεμινάρια με σκοπό την αρτιότερη προσφορά τους.

Ευχαρίστησε τους συντελεστές της ημέρας, τα παιδιά που ήταν και οι πρωταγωνιστές, τους τους που τα εμπιστεύονται στα χέρια της Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε ν' απευθύνει εκ νέου μήνυμα ενότητας, με αφορμή την εκδήλωση. «Όπως όλοι μαζί κοινωνήσαμε πριν από λίγο από το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, όπως όλοι μαζί τραγουδήσαμε, όπως όλοι μαζί χορέψαμε, όπως όλοι μαζί γίναμε μια μεγάλη παρέα, έτσι θα πρέπει η ζωή μας να μη δεχθεί διχασμούς, να μη δεχθεί την κακία, αλλά τη , την αγάπη, την ενότητα, την ελπίδα, που μόνο ο Χριστός προσφέρει». Σε όλα δε τα παιδιά, πρόσφερε ως δώρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ένα βιβλίο παιδαγωγικού – χριστιανικού περιεχομένου.

Τέλος, τα παιδιά απασχολήθηκαν στα διάφορα σημεία – σταθμούς με παιχνίδια – δραστηριότητες, που με πολύ αγάπη και μεράκι προετοίμασαν οι κατηχητές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση