Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ψαλτών στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ψαλτών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ψαλτών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Πργμτοποιήθηκε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο ς, η ετήσια Πρωτοχρονιάτικη για τα των ιερέων και των ψαλτών, στην οποία συμμετείχαν πολλές ιερατικές και ψαλτικές οικογένειες.

Η ξεκίνησε με την ευλογία της Βαπιτας από τον επίσκοπο Ιγνάτιο, ο οποίος τόνισε ότι «όλοι μαζί, και ιεροψάλτες, δίνουμε μαρτυρία Χριστού σε μια εκκοσμικευμένη εποχή, για να φέρουμε το μήνυμά Του στις καρδιές των ανθρώπων, να διατηρήσουμε την συνοχή του λαού μας, που είναι τόσο απαραίτητη για την πατρίδα μας τούτες τις κρίσιμες στιγμές».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε για όσα προσφέρουν οι και οι ψάλτες στην Τοπική Εκκλησία, τους διαβεβαίωσε για την αγάπη του, καθώς, όπως τόνισε, «είστε η οικογένειά μου». Εξέφρασε την μεγάλη του, γιατί πολλά από τα παιδιά που βρήκε στον τόπο μας, πριν είκοσι χρόνια, σήμερα τα παντρεύει, ενώ άλλα χειροτονεί, γεγονός που εγγυάται την ομαλή συνέχεια στην Τοπική Εκκλησία. Ευχήθηκε, τέλος, για μία ευλογημένη χρονιά, όπου πρέπει να κρατήσουμε την ενότητά μας, «στο πλαίσιο της οποίας ουδείς μπορεί να μας φοβίσει και να μας τρομοκρατήσει».

Στη συνέχεια, διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα και εόρτιο δείπνο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση