Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Γιορτάστηκε η «Ημέρα του Φυλακισμένου»
Γιορτάστηκε  η «Ημέρα του Φυλακισμένου»

Γιορτάστηκε η «Ημέρα του Φυλακισμένου»

Με επιτυχία γιορτάστηκε την Κυριακή 15/12, στο Πν. Κέντρο, η «Ημέρα του Φυλακισμένου», που διοργάνωσε για 24η συνεχή χρονιά ο Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», επ' ευκαιρία της μνήμης του , Προστάτου των Φυλακισμένων.

Την φετινή , που είχε τίτλο «Θέλω να ονειρεύομαι», ανέλαβε αφιλοκερδώς το μουσικό σύνολο «ΗΧΟΜΕΛΟΝ» με συντελεστές του: Κατερίνα Κασιμάτη, τραγούδι-πιάνο, Θανάση Κατεργάρη, τραγούδι-κιθάρα, Μιλτιάδη Μίλτο, τραγούδι-κιθάρες, Νικόλαο Παρθένη, τραγούδι-κρουστά.

Στην παράσταση συμμετείχαν, επίσης, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου Ιωάννα Καρανικόλα και Ορφέας Υφαντίδης στην αφήγηση σπουδαίων μικροκειμένων λογοτεχνικού και θεολογικού στοχασμού υπό μορφήν ταινίας μικρού μήκους και Βαϊνοπούλου Ειρήνη στο πιάνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του «Εσταυρωμένου» πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος προέβη σε λεπτομερή απολογισμό του έργου του Συλλόγου, κατά το τρέχον έτος 2019.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και η «Διακονία» δέχθηκαν 1150 αιτήματα και ενίσχυσαν οικονομικά ισάριθμες οικογένειες της περιοχής μας.

Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων αντιμετώπισε 33 περιστατικά και προσέφερε οικονομική και υλική βοήθεια.

Το ΚΕ.Δ.Α.Β. πραγματοποίησε 180 ανθρωπιστικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα και το για την στήριξη των σεισμοπλήκτων της Αλβανίας.

Ο Σύλλογος ενίσχυσε δεκάδες εκκλ/κές δομές, όπως ενοριακά Σπίτια Γαλήνης, Φιλόπτωχα και Ιερές , με 650 κιλά και άλλα τρόφιμα.

Στήριξε τους χώρους εγκλεισμού, με οικονομική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης.

Διένειμε καύσιμη ύλη σε 30 άπορες οικογένειες.

Προσέφερε, μέσω εθελοντού ψυχολόγου, ψυχολογική στήριξη σε 5 οικογένειες.

Στήριξε 5 άπορους μαθητές με ν φροντιστηριακά μαθήματα, και έδωσε 70 μηνιαίες υποτροφίες σε άπορους μαθητές και φοιτητές της επαρχίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, στην συνέχεια, ο δ/κτής της 4ης Περιφερειακής Δ/νσης Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Χρήστος Κανάκης και ο αστυνομικός δ/ντής Βασίλειος Καραΐσκος. Αμφότεροι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον «Εσταυρωμένο» για την πολυσήμαντη στήριξη στο έργο των υπηρεσιών τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, τέλος, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι ««Ο Εσταυρωμένος», με το έργο του, έχει κατορθώσει να μοιραζόμαστε την χαρά με τους αναγκεμένους αδελφούς μας. Αυτή είναι και η ουσία της εορτής των Χριστουγέννων…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον π. Θεόδωρο και τους συνερ του για το πολύμοχθο έργο που επιτελούν, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία που έχουν διαμορφώσει με τις σχετικές με το έργο τους δημόσιες , όσο και με τα σχολεία της περιοχής, μεταδίδοντας στα παιδιά την αλήθεια και την ουσία της Χριστιανικής ζωής, που είναι η αγάπη και η προσφορά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση