Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Για έκτη συνεχή χρονιά η ΙΜΔ στηρίζει τους υποσιτιζόμενους μαθητές στα σχολεία
Για έκτη συνεχή χρονιά η ΙΜΔ στηρίζει τους υποσιτιζόμενους μαθητές στα σχολεία

Για έκτη συνεχή χρονιά η ΙΜΔ στηρίζει τους υποσιτιζόμενους μαθητές στα σχολεία

Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο ς, αναφορικά με το πρόγραμμα στήριξης των υποσιτιζόμενων στα σχολεία της περιφέρειας , κατά το προσεχές σχ. έτος 2018 – 2019.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι δ/ντές Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης   Γεώργιος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης, ο πρόεδρος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου  Ηλίας Κουτσερής και δεκάδες κληρικοί, εντεταλμένοι στα κατά τόπους σχολεία, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Εισαγωγικά, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία του προγράμματος, ήδη για έξι χρόνια μέσα στην .

Όπως, επεσήμανε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας, που προκάλεσε, ουσιαστικά, την σχετική του Υπουργείου Παιδείας, για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων ανά την .

Ο ίδιος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του εντεταλμένου ιερέως σε κάθε , ο οποίος συνεργάζεται, με και σεβασμό, με τους δ/ντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου κανένας μαθητής στον τόπο να μην στερηθεί είτε το δεκατιανό, είτε και το μεσημεριανό γεύμα, αν χρειαστεί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ανάλογο πρόγραμμα της Μητροπόλεως, που αφορά στα παιδιά ΡΟΜΑ του Αλιβερίου.

Τέλος,  ευχαρίστησε τους δ/ντές Εκπαίδευσης για την άριστη συνεργασία και την σχέση εμπιστοσύνης, που έχει αναπτυχθεί, τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Τοπική μας Εκκλησίας και στην Εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας, η αποδίδει αγλαούς καρπούς σε πολλά επίπεδα.

Από την μεριά του, ο δ/ντής Αθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Γεώργιος Πολύζος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την θαυμάσια συνεργασία, εξήρε την διάκριση των κληρικών  στην επιτέλεση του έργου τους και τόνισε ότι, χάρη στο έργο αυτό, καλύφθηκαν όλοι οι έχοντες ανάγκη, κατά το παρελθόν σχ. έτος.

Ο δ/ντής της Βθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε στην πολύπτυχη συνεργασία της  Μητροπόλεως με την εκπαιδευτική κοινότητα, επιστέγασμα της οποίας ήταν η διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου κατά την περσινή χρονιά, ενώ επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένη με το εκπαιδευτικό έργο στην πατρίδα μας.

Ο κ. Σαβελίδης μετέφερε τις ευχαριστίες των 300 περίπου , Γυμνασίων και Λυκείων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα θερμά συγχαρητήρια των εκπαιδευτικών, προς τους εντεταλμένους ιερείς .

Κατέθεσε, τέλος, τον προσωπικό του σεβασμό προς τον επίσκοπο και τους κληρικούς συνεργάτες του, για το πολύπτυχο έργο που επιτελούν στα σχολεία μας, με διάκριση, και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακολούθησε διεξοδικός διάλογος για την επίλυση και αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί, με την ίδια διάθεση προσφοράς και κατά το επικείμενο σχ. έτος 2018 – 2019.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση