Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Για δεύτερη χρονιά γιόρτασε η «Παναγία του Βόλου»
Για  δεύτερη χρονιά  γιόρτασε  η «Παναγία του Βόλου»

Για δεύτερη χρονιά γιόρτασε η «Παναγία του Βόλου»

Με νστάσιμη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την περασμένη Δευτέρα και  Τρίτη του 9 καί 10 Απριλίου  η ετήσια πανήγυρη της  θαυματουργής ς  της  ς Βηματάρισσας στον Ιερό Καθεδρικό  Ναό του Βόλου.

Η   τοῦ Βόλου – ὀπως έχει προσφυώς ονομαστεί τό πιστό αυτό αντίγραφο της  ομώνυμης  θαυματουργής ς της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, στηρίζει και χαροποιεί τις  καρδιές  των ευλαβών προσκυνητών του Μητροπολιτικού Ναού , που  σε όλη τη διάρκεια του έτους καταθέτουν μπροστά της καημούς καί πόθους.

Εκατοντάδες ευλαβών ενοριτών και επισκεπτών συμμετείχαν στις ιερές   του διημέρου  παρά την κόπωση και τις πολύωρες της Μ. Εβδομάδας.

Κορύφωση της φετεινής δεύτερης πανήγυρης η λιτανεία γύρω  από τον  Μητροπολιτικό Ναό το  πρωῒ της Τρίτης με αθρόα συμμετοχή λαού καί την περιφορά της  Εικόνας  μόνο από γυναίκες , που πήραν  έτσι μια γεύση αγιορείτικης ευλάβειας.

Στις ιερές τελετές ιερούργησαν  ιερείς και διάκονοι από διάφορες ενορίες  της πόλης  και έψαλλαν οι ιεροψάλτες  του Καθεδρικού Ναού .

Την ευθύνη της πανήγυρης είχε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού  πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση