Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Για δεύτερη χρονιά γιόρτασε η «Παναγία του Βόλου»
Για  δεύτερη χρονιά  γιόρτασε  η «Παναγία του Βόλου»

Για δεύτερη χρονιά γιόρτασε η «Παναγία του Βόλου»

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την περασμένη Δευτέρα και  Τρίτη του 9 καί 10 Απριλίου  η ετήσια πανήγυρη της  θαυματουργής ς  της  Παναγίας Βηματάρισσας στον Ιερό Καθεδρικό  Ναό του .

Η Παναγία  τοῦ – ὀπως έχει προσφυώς ονομαστεί τό πιστό αυτό αντίγραφο της  ομώνυμης  θαυματουργής ς της Ι.Μ. Βατοου, στηρίζει και χαροποιεί τις  καρδιές  των ευλαβών προσκυνητών του Μητροπολιτικού Ναού , που  σε όλη τη διάρκεια του έτους καταθέτουν μπροστά της καημούς καί πόθους.

Εκατοντάδες ευλαβών ενοριτών και επισκεπτών συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες  του διημέρου  παρά την κόπωση και τις πολύωρες ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας.

Κορύφωση της φετεινής δεύτερης πανήγυρης η λιτανεία γύρω  από τον  Μητροπολιτικό Ναό το  πρωῒ της Τρίτης με αθρόα συμμετοχή λαού καί την περιφορά της  Εικόνας  μόνο από , που πήραν  έτσι μια γεύση αγιορείτικης ευλάβειας.

Στις ιερές τελετές ιερούργησαν  και διάκονοι από διάφορες ενορίες  της πόλης  και έψαλλαν οι ιερο  του Καθεδρικού Ναού .

Την ευθύνη της πανήγυρης είχε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού  πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

"Αλιεύοντας" την είδηση