Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές το Συνεδριακό Κέντρο
Γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές το Συνεδριακό Κέντρο

Γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές το Συνεδριακό Κέντρο

 

Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη για τα των Ιερέων, των Ιεροψαλτών και των Υπαλλήλων της Τοπικής μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/1 στο ς.

Το Δ/κό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως γέμισε από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, που βίωσαν και πάλι την ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας, στο πρόσωπο του Επισκόπου και των συνεργατών του.

Η άνοιξε με την ευλογία της Βασιλόπιττας από τον Μητροπολίτη  Ιγνάτιο, ο οποίος ευχήθηκε πατρικώς στους συνεργάτες του εκκλ/κού για τη νέα χρονιά. Ακολούθησε η παραμυθού και μουσικός  Μαρία Γκόγκα, η οποία προσέφερε μια αφήγησης, με συνοδεία μουσικών οργάνων, βασισμένη στις εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου.

Τα στα διένειμε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κιαμέτης.

Η Μαρία  Γκόγκα

Η μουσικός  Μαρία Γκόγκα ζει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο Ωδείο Θέρμης, διδάσκοντας μουσική και πιάνο και στα «Πρότυπα Εκπαιδευτήρια» Θεσσαλονίκης, στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό.

Οι σπουδές στο πιάνο και στα μουσικοπαιδαγωγικά, καθώς και η συμμετοχή της σε θεατρικά εργαστήρια, την βοήθησαν να σμίξει τη μουσική με τα λαϊκά παραμύθια και από το 2009 τα αφηγείται, συνοδεύοντάς τα με κρουστά όργανα και τραγούδια που γράφει η ίδια γι' αυτά.

Το 2014 δημιούργησε, μαζί με άλλες δύο μουσικούς, την Αναστασία Αλεξάκη (παίζει σαντούρι) και την Όλγα Ζέρβα (παίζει βιολί), μια παραμυθητική ομάδα, με την επωνυμία «Έπεα πτερόεντα».

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση