Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και “Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ” κοντά στους 650 κρατούμενους της φυλακής Λάρισας
“Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και “Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ” κοντά στους 650 κρατούμενους της φυλακής Λάρισας

“Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και “Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ” κοντά στους 650 κρατούμενους της φυλακής Λάρισας

Σημαντική , με υποδήματα, , ανοιξιάτικα ενδύματα κ.α., μετέφεραν (7/3) στη της ς του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με σκοπό την ενίσχυση των 650 φυλακισμένων.

Ο “Ε” και η “Δ”, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούν ανθρωπιστικές αποστολές σε πολλές φυλακές της πατρίδας μας – και όχι μόνον – αξιοποιώντας τις προσφορές των συμπολιτών μας. Βεβαίως, προηγούνται οι άποροι και οι κοινωνικές υπηρεσίες της τοπικής ς και ακολουθούν όλοι οι άλλοι εμπερίστατοι αδελφοί.

Επικεφαλής της ανθρωπιστικής ς ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του “Ε” και Υπεύθυνος της “Δ” π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπηρεσιακούς παράγοντες του Καταστήματος Κράτησης της ς και να καταθέσει, εκ μέρους του “Ε”, ένα χρηματικό ποσόν υπέρ ενισχύσεως των απόρων φυλακισμένων.

Επ' ευκαιρία της επισκέψεως αυτής, ο πρόεδρος του Συλλόγου, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει μ' έναν νεαρό κρατούμενο που κατάγεται από το Βόλο. Να σημειωθεί δε πως η του ιερέα στον απαράκλητο χώρο της ς είναι ένα μεγάλο γεγονός για όλους – κρατούμενους και εργαζόμενους – γιατί μεταφέρει τη Χάρη του Θεού, την εξ ύψους παρηγορία και γεμίζει τα χέρια των απόρων με αναγκαία είδη που λείπουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών. Παρά την οδυνηρή κρίση που πλήττει την πατρίδα μας, η Τοπική μας Εκκλησία είναι ευεργετικά παρούσα και στους χώρους κράτησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση