Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο
Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

Με βθειά συγκίνηση κι κατάνυξη η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου Βόλου τεμάχια του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου και Βασιλίσσης Ελένης.

Τα τιμαλφέστατα ιερά κειμήλια, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας ς, εκόμισε ο Σισανίου & Σιατίστης  Παύλος και τα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος.

 

Μετά την σύντομη δέηση, τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του   κ. Παύλου, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο   κ. Ιγνάτιος προσφώνησε τον Μακεδόνα Ιεράρχη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων για το πολύτιμο δώρο που προσκόμισε στην Τοπική μας Εκκλησία: «Σ' αυτήν περίοδο της χαρμολύπης, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού μάς δίδει για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα της Σαρακοστής, προσδοκώντας την Ανάσταση». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την παρουσία, αλλά και την παρρησία του λόγου του κ. Παύλου στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Τούτες τις κρίσιμες εποχές, ποιμένες σαν κι εσάς, που έχουν το θάρρος της γνώμης και ο λόγος τους είναι λόγος αλήθειας και ς, είναι πολύτιμοι».

Στην αντιφώνησή του ο  κ. Παύλος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην Μητρόπολή μας και την κοινωνία του με τον λαό μας. Αναφέρθηκε στις σχέσεις αγάπης και τιμής, που τον συνδέουν με τον κ. Ιγνάτιο και μίλησε για το νόημα του Ακαθίστου Ύμνου, «που αναφέρεται στο πρόσωπο της Παναγίας μας και αφορά δύο καίρια γεγονότα της σωτηρίας μας: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την σάρκωση του Θεού». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η Παναγία μας έγινε το εργαστήρι της σωτηρίας μας, η αιτία της ανορθώσεως και της θεώσεώς μας». Αναφερόμενος στο νόημα των Χαιρετισμών της Παναγίας, την περίοδο της Σαρακοστής, επεσήμανε ότι «μέσα στον αγώνα τον πνευματικό αυτής της περιόδου, καθώς, στην διάρκεια της κάθε εβδομάδος βιώνουμε ένα πένθος, που μας καλεί σε μετ, κάθε Παρασκευή γλυκοχαράζει η παρουσία της Παναγίας, που ενισχύει τις πνευματικές μας δυνάμεις, προκειμένου να φθάσουμε στον τελικό σκοπό της Σαρακοστής, που είναι η βίωση της Αναστάσεως».

 Τα ιερά Κειμήλια θα παραμείνουν, προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό  Ναό έως την Πέμπτη 29/3 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους, θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικών ευκαιριών, που δημοσιεύεται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση