Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ευλογία ιατρικών στολών επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Βόλο
Ευλογία ιατρικών στολών επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Βόλο

Ευλογία ιατρικών στολών επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Βόλο

Εγκαίνια Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του «Εσταυρωμένου»

Το Σάββατο (10/06), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων επ' ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ιατρού, πραγματοποιήθηκε στο της Ιεράς Μητροπόλεως επιστημονική – , υπό την αιγίδα του Μητροπολίη Ιγνατίου, με πρωτοβουλία των ιατρών της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ» και τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου .

Στο της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε αγιασμό κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες ιατρών και νοσηλευτών, που ήσαν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο και θα γίνει θεσμός στην Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης, στη σύντομη ομιλία του, παρουσίασε τη μαρτυρική ζωή του φημισμένου ιατρού και Αρχιεπισκόπου Λουκά, καλώντας τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να τον μιμηθούν.

Το απόγευμα ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) – που θα λειτουργεί ως παράρτημα του Συλλόγου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕ” – και στη συνέχεια, χοροστάτησε στον πανηγυρικό , ενώπιον του προσκυνηταρίου του Αγίου Λουκά, που έχει τοποθετηθεί στην ανακαινισθείσα αυλή του κτηρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της αεριφερειάρχη , ο Λιμενάρχης Πλοίαρχος Λ.Σ. Εμμανουήλ Κανάλης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας Β. Καραΐσκος, εκπρόσωπος του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, των φυλακών, των ιδρυμάτων, μέλη και συνεργάτες του “Ε” και πολλοί συμπολίτες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση