Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΙΑΤΡΙΚΑ / Ευλογία ιατρικών στολών επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Βόλο
Ευλογία ιατρικών στολών επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Βόλο

Ευλογία ιατρικών στολών επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Βόλο

Εγκαίνια Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του «Εσταυρωμένου»

Το Σάββατο (10/06), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ιατρού, πραγματοποιήθηκε στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος επιστημονική – ημερίδα, υπό την αιγίδα του Μητροπολίη Ιγνατίου, με πρωτοβουλία των ιατρών της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ» και τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου .

Στο της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, ο κ. τέλεσε αγιασμό κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες ιατρών και νοσηλευτών, που ήσαν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο και θα γίνει θεσμός στην Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης, στη σύντομη του, παρουσίασε τη μαρτυρική ζωή του φημισμένου ιατρού και Αρχιεπισκόπου Λουκά, καλώντας τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να τον μιμηθούν.

Το απόγευμα ο κ. τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) – που θα λειτουργεί ως παράρτημα του Συλλόγου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” – και στη συνέχεια, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ενώπιον του προσκυνηταρίου του Αγίου Λουκά, που έχει τοποθετηθεί στην ανακαινισθείσα αυλή του κτηρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχη , ο Λιμενάρχης Πλοίαρχος Λ.Σ. Εμμανουήλ Κανάλης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας Β. Καραΐσκος, εκπρόσωπος του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, των φυλακών, των ιδρυμάτων, μέλη και συνεργάτες του “Ε” και πολλοί συμπολίτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση