Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εταίρος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών ο Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος Ware
Εταίρος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών ο Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος Ware

Εταίρος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών ο Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος Ware

Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό

Ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Ορθόδοξους Θεολόγους της Εκκλησίας μας και πολυγραφότατος θα βρεθεί στην πόλη και θα τιμηθεί από την Τοπική μας Εκκλησία το τριήμερο 20-22/11. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Κάλλιστο Ware, Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου.

Προς τιμήν του σπουδαίου Ιεράρχου θα πραγματοποιηθεί στο Θεσσαλίας Διεθνές Συνέδριο, με θέμα: “Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware: Η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στη Δύση”, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21/11.

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς (Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου δημοσιεύεται στην της Ακαδημίας www.acadimia.org).

Το Σάββατο 21/11, στις 7.00 μ.μ. στο Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Διοκλείας Κάλλιστου Ware ως Εταίρου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

19.00 – 19.15: Χαιρετισμοί – Απόδοση βυζαντινών εκκλησιαστικών ύμνων από τον βυζαντινό χορό Συνδέσμου Ιεροψαλτών

19.15 – 19.30: Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware ως εκκλησιαστική και θεολογική προσωπικότητα»

19.30 – 20.00: Παντελής Καλαϊτζίδης, Δρ. Θ., Δ/ντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Ακαδημαϊκός Έπαινος Μητροπολίτου Διοκλείας Κάλλιστου Ware

20.00 – 20.45: Απονομή Μεγαλόσταυρου και Τιμητικού Διπλώματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware. Ομιλία του Τιμώμενου Ιεράρχου με θέμα: «Η μαρτυρία της ορθόδοξης θεολογίας στη Δύση. Τί μπορούμε να συνεισφέρουμε και τί μπορούμε να μάθουμε»

20.30: Πολυχρονισμός Μητροπολίτου Διοκλείας – Λήξη τιμητικής εκδήλωσης

Την Κυριακή 22/11 θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου , προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Διοκλείας κ. Καλλίστου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος και κ. Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση