Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εργασίες αποκατάστασης- συντήρησης κεραμικών επιστεγάσεων- όψεων του Μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου Βόλου
Εργασίες αποκατάστασης- συντήρησης κεραμικών επιστεγάσεων- όψεων του Μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου Βόλου

Εργασίες αποκατάστασης- συντήρησης κεραμικών επιστεγάσεων- όψεων του Μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου Βόλου

 

 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη συναντήθηκε στο της, παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, με τους αναδόχους εργολάβους, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξη εργασιών στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Το έργο, προϋπολογισμού ποσού ύψους 400.000,00 ευρώ, υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των κεραμικών επιστεγάσεων και όψεων του Μητροπολιτικού ναού.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:

  • Εργασίες αντιδιαβρωτικής προστασίας και επισκευής οπλισμένου σκυροδέματος
    • Αντικατάσταση επικεράμωσης στέγης
  • Επισκευή επιχρισμάτων και εξωτερικών χρωματισμών
  • Επισκευή αρμολόγησης
  • Προστασία όψεων με τεχνολογία υδροφοβισμού
  • Αντικατάσταση υδρορροών

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινούν από αύριο οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της στέγης και της πρόσοψης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου. Αποτελεί ένα σημαντικό θρησκευτικό έργο για την περιοχή μας και τον Μητροπολιτικό Ναό και βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Σεβασμιότατο και τη Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου. Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι για την τέλεση των εργασιών με μεγάλη προσοχή και σεβασμό προς το ναό, ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί, πέρα από ένα εκκλησιαστικό κτίσμα, ένα ιστορικό μνημείο της πόλης του Βόλου.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση