Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος…
Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος…

Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος…

Με λαμπρότητα η Κυριακή των Βαΐων στο Βόλο

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου ιερούργησε την Κυριακή των Βαΐων ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία, ενώ προέτρεψε όλους, τούτη τη Μ. Εβδομάδα, να πορευθούν προς την του Χριστού, συμμετέχοντας ουσιαστικά στις ιερές ακολουθίες των ημερών.

Η Ακολουθία του Νυμφίου στο Ναό της

Στον Ιερό Ναό της του Σωτήρος Βόλου τέλεσε το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων την πρώτη ακολουθία του Νυμφίου, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, ανοίγοντας, έτσι, την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, την οποία ονόμασε «Άγια των Αγίων» της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος στην του τόνισε πως «η πορεία του Κυρίου προς το εκούσιον Πάθος είναι η έμπρακτη απόδειξη της ς Του… Και, όπως Εκείνος εκούσια πορεύθηκε στο Πάθος, ζητά από εμάς ελεύθερα ν' ανταποκριθούμε στη δική Του . Ο Χριστός δε θέλει αντιμισθία, ζητά μόνο την καρδιά μας… ι' αυτό καλούμαστε και πάλι, αφήνοντας πίσω τον εθιμικό συναισθηματισμό, να πορευτούμε μαζί Του στην πορεία του Πάθους.

Ποια, όμως, είναι τα δείγματα της δικής μας αγάπης; Αυτός μας προσφέρει τη συγχώρηση, από εμάς ζητεί την μετάνοια. Εκείνος συγχωρεί τους πάντες, αρκεί να καταθέσουμε ενώπιόν Του τις αμαρτίες και τα πάθη μας. Ο ταπεινός και πράος καλεί κι εμάς με ταπείνωση να προσέλθουμε. Αυτά χρειάζεται η ψυχή μας για να ελευθερωθεί από τις γήινες εξαρτήσεις και το αμαρτωλό πλαίσιο της ς μας…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε σε όλους να φιλοσοφήσουμε στο γεγονός του Πάθους, μιμούμενοι την θυσιαστική Του αγάπη στις σχέσεις μας με τους αδελφούς μας, που σηκώνουν τον δικό τους βαρύ σταυρό στην εποχή μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση