Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επιτυχής η εκδήλωση για την “Ημέρα του Φυλακισμένου”
Επιτυχής η εκδήλωση για την “Ημέρα του Φυλακισμένου”

Επιτυχής η εκδήλωση για την “Ημέρα του Φυλακισμένου”

Εξαίσιες μουσικές, βυζαντινοί ύμνοι και χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν την κεντρική αίθουσα του Πν. Κέντρου της Ι.Μ.Δ., την 16/12. Ήταν μία ακόμη εξαιρετική , η 24η στα πολλά χρόνια διακονίας  του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΟΣ», παραμονές Χριστουγέννων, προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου, Προστάτου των Κρατουμένων.  Το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερη συγκίνηση την ωραία παράσταση και βίωσε την ιερή μυσταγωγία και τις άψογες ερμηνείες όλων των συντελεστών.

Την άνοιξε ο Λάμπρος, Γιωτόπουλος, του «Ε», με την παρουσίαση της πολυσχιδούς δράσης του και την ευλογία που αισθάνονται οι εθελοντές μέσα από την προσφορά τους. Ακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων του τόπου (, Αστυνομία, Φυλακές), που εξήραν τον Σύλλογο για την αμέριστη υλική και πνευματική στήριξή του και την άψογη συνεργασία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι οι πιο αξιόπιστοι μάρτυρες της σπουδαίας διακονίας.

Το καλλιτεχνικό μέρος το ανέλαβαν από κοινού, κατά σειρά εμφανίσεως: α) οι «ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ» του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Δημητριάδος, στην , με χοράρχη τον  Γεώργιο Λεμονόπουλο, πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής.

Το της χορωδίας με βυζαντινούς  ύμνους παρουσίασε η νομικός  Παναγιώτα Αγγελή  β) η μαθητική χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου  και με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου , υπό την διεύθυνση της  Κατερίνας Αποστολοπούλου, καθηγήτριας μουσικής.

Την εκδήλωση  παρουσίασε γλαφυρά  η  Γιάννα Ζήγρα – Γιαλαμά, μέλος του «Ε». Η  διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Δανιηλίδου Κική μίλησε για την πολύωρη πρόβα των παιδιών εκτός σχολικού προγράμματος,  την αναγκαιότητα ενός δημοσίου σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία και  την μεγάλη παιδαγωγική αξία τέτοιων συμμετοχών.

Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του «Ε», σε μία αυθόρμητη παρέμβαση, τόνισε πως στον Σύλλογο δεν υπάρχει πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, αλλά όλοι είναι ταπεινοί εργάτες του Θεού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νεοεκδοθέν βιβλίο «ΙΑΜΒΙΚΟΙ ΚΑΟΝΕΣ των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων», του πρωτ. Αντωνίου Κούρια, από τον πρωτ. Απόστολο Ντόκο.

Το πόνημα αναδεικνύει το Μυστήριο των  Δεσποτικών  εορτών, την αναζήτηση νοημάτων και τη διασύνδεση με την παράδοση του λαού μας και την εθνική μας Ιστορία.

Την εκδήλωση έκλεισε ο  αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, που αξιολόγησε την διακονία ως την προμετωπίδα του κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως Δημητριάδος, που, παρά τους κόπους και τις δυσκολίες, διαγράφει μία λαμπρή πορεία και επικουρεί ουσιαστικά τους εμπερίστατους αδελφούς μας. Αυτό, τόνισε, είναι και το αληθινό πρόσωπο της Εκκλησίας.

Τα μέλη και οι φίλοι  του «Ε» απευθύνουν ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους συντελεστές της σπουδαίας βραδιάς για την ολόθερμη αποδοχή της πρότασης γι' αυτήν την διοργάνωση και ελπίζουν σε περαιτέρω συνεργασία. Ευχαριστούν, επίσης, όλη την τοπική κοινωνία που τιμά κάθε εκδήλωσή του  και υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις και σπουδαίες δράσεις στο προσεχές μέλλον.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση