Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επιτυχής η Ε΄ εκπαιδευτική ημερίδα του “Εσταυρωμένου”
Επιτυχής η Ε΄ εκπαιδευτική ημερίδα του “Εσταυρωμένου”

Επιτυχής η Ε΄ εκπαιδευτική ημερίδα του “Εσταυρωμένου”

Με πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/11, στο Πολιτιστικό Κέντρο της . Ιωνίας, η Ε΄ Εκπαιδευτική Ημερίδα του «Εσταυρωμένου», με θέμα «Πρώτες βοήθειες».

Το Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΟΥ” απηύθυνε σχετικό αίτημα προς το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την κατάρτιση των εθελοντών-συνεργατών του και την ορθή αντιμετώπιση των ποικίλων περιστατικών που συναντούν στην διακονία τους.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του “Ε”, π. Θεόδωρος Β. Μπατάκας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της επαρκούς γνώσης και διαρκούς εκπαίδευσης των εθελοντών στους ευαίσθητους χώρους της προσφοράς του συλλόγου και ευχαρίστησε όλους εκείνους που εργάστηκαν και προσέφεραν για την πραγματοποίηση της ς.

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Σ., γιατρός Δημ. Κουτρούμπας, ο οποίος παρουσίασε την πορεία του Σ. και τη δράση του τοπικού τμήματος και κατέληξε στο συμπέρασμα πως «… οι είναι ένα θέμα που πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους ανθρώπους για να σώζονται ζωές. Υποσχέθηκε δε πως ο Ε.Ε.Σ. θα είναι πάντοτε στη διάθεση όλων για ενημέρωση, εκπαίδευση και έμπρακτη προσφορά».

Οι εκπαιδεύτριες του Ε.Ε.Σ.  Γιαλαμά Κλητεία και Μοντεσάντου Μαρία, με απλές και παραστατικές κινήσεις, καθοδήγησαν τους εθελοντές στα πρώτα βήματα της διαχείρισης μίας έκτακτης κατάστασης, και, με πολλή ευγένεια και υπομονή, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις τους. Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και για την ιστορία της κορυφαίας εθελοντικής δράσης του Ερυθρού Σταυρού, που εξακτινώνεται σε διακόσιες χώρες, περιθάλποντας και στηρίζοντας, σε περιόδους πολέμου και ς, του πληθυσμού.

Στο τέλος της ς, ο π. Θεόδωρος ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους παρευρισκομένους και ζήτησε την επανάληψη της συνάντησης αυτής με άλλη θεματική ενότητα τους προσεχείς μήνες, αποσπώντας την καταφατική απάντηση του κ. Κουτρούμπα και των συνεργατών του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση