Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επιτυχημένη εκδήλωση για τους νέους γονείς στο Συνεδριακό Κέντρο
Επιτυχημένη εκδήλωση για τους νέους γονείς στο Συνεδριακό Κέντρο

Επιτυχημένη εκδήλωση για τους νέους γονείς στο Συνεδριακό Κέντρο

 

Με μεγάλη συμμετοχή από νέες οικογένειες πραγματοποιήθηκε η για τα μέλη των ενοριακών Σχολών Γονέων που διοργάνωσε η  Μητρόπολη, την Κυριακή 4/3, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση περιελάβανε διάλεξη – συζήτηση για νέους γονείς και συζύγους, από τους π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και δ/ντή του Ρ/Σ «Βοιωτική Εκκλησία» και την  Όλγα Νικολαΐδου, νομικό, ηθοποιό και δημοσιογράφο. 

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Το είναι φτιαγμένο για να ταξιδέψει…» και ταξίδεψε στην πραγματικότητα τους παρευρισκόμενους με όχημα το βιβλίο του π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου «Το παραμύθι σου άνοιξε», με υπότιτλο «από τα παραμύθια του χθες στην αλήθεια του σήμερα!», από τις εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.

Οι δύο καλεσμένοι μίλησαν για την αξία των παραμυθιών αλλά και τη δυνατότητα που δίνει το βιβλίο στον αναγνώστη να μελετήσει πέντε γνωστά παραμύθια με τρόπο βαθιά θεολογικό.

Για το πώς μπορεί κανείς να βρει τα βαθύτερα και ουσιαστικότερα μηνύματα των παραμυθιών από το βάθος τους και όχι από την επιφάνειά τους. Για το πώς μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά, μέσα από τα παραμύθια, για τις αρετές του χώρου της καρδιάς, για την ταπείνωση, την πίστη, την αγάπη και την κορωνίδα των αρετών τη διάκριση! Αλλά, κυρίως, για το πως θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στον χώρο της αλήθειας του Θεού, που τόσο πολύ την έχουμε λησμονημένη στις μέρες μας!

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση, ενώ ο επίσκοπος  Ιγνάτιος έκλεισε την εκδήλωση.

Στο τέλος όλοι είχαν την ευκαιρία της συναναστροφής μέσα από την παράθεση σαρακοστιανού γεύματος.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση