Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με επιτυχία τα εγκαίνια της δωροέκθεσης του “Εσταυρωμένου”
Με επιτυχία  τα εγκαίνια της δωροέκθεσης του “Εσταυρωμένου”

Με επιτυχία τα εγκαίνια της δωροέκθεσης του “Εσταυρωμένου”

 

 

Με ιδιαίτερη , πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της “1ης ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΔΩΡΘΕΣΗΣ” του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”,  που έχει σκοπό την ενίσχυση και την οικονομική στήριξη της λειτουργίας του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” (λειτουργεί από το 2010 ως παράρτημα του “Ε”).

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο κ. κ. Ιγνάτιος.

Στην ομιλία του ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, υπεύθυνος του Συλλόγου και της “Δ”, ανέφερε  τα εξής: “… Με βοήθεια του Θεού και την ανιδιοτελή προσφορά των δεκάδων συνεργατών μας, η «Δ» και ο «Ε», έχουν να παρουσιάσουν μια μεγάλη δραστηριότητα και προσφορά ξεπερνώντας πια τα όρια του Νομού Μαγνησίας, αλλά και της πατρίδος μας, αφού ενισχύει ποικιλοτρόπως και άλλες τοπικές ορθόδοξες Εκκλησίες και του εξωτερικού. Παρά τη μεγάλη κρίση που περνά η μας, ο «Ε» συνεχίζει με τη χάρη του Θεού το εκκλησιαστικό του έργο, αφού υπάρχουν άνθρωποι που τον στηρίζουν και τον εμπιστεύονται.

 

Οι νέες εγκαταστάσεις της «Δ» που έχετε εμπρός σας θα μας δώσουν τη δυνατότητα να οργανωθούμε καλύτερα και να βελτιώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του συλλόγου… Αυτό το κτήριο (Θουκυδίδου 10) έχει ανακαινιστεί μερικώς με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων που εργάστηκαν ανιδιοτελώς αφιερώνοντας πολύ χρόνο και κόπο.

Δούλεψαν χειρωνακτικά: κρατούμενοι εν αδεία, αποφυλακισμένοι, άστεγοι, άνεργοι, σύζυγοι και παιδιά κρατουμένων, συνερ του «Ε», , γυναίκες, και πολλοί άλλοι. Όσοι γνώριζαν την κατάσταση αυτού του χώρου πριν μας παραχωρηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος σήμερα δεν μπορούν να πιστεύουν σ' αυτό που βλέπουν. Κι όμως, με τη χάρη του Θεού αποδεικνύεται πως όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει αγάπη, ενότητα και ανιδιοτέλεια… “.

Ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη τους συνερ του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και της “ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ” για την πλούσια δραστηριότητά τους στον κοινωνικό τομέα της Τοπικής μας Εκκλησίας και τους ευχήθηκε: να συνεχίσουν τη διακονία τους με ζήλο και ενότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Κίτσος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας , μετά του εκλεκτού του συνεργάτη Βασίλειο Καραΐσκο, ο κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου Εμμανουήλ Κανάλης, άλλοι εκπρόσωποι φορέων, φίλοι, μέλη και συνεργάτες του “Ε” και πολλοί συμπολίτες .

 

Η “ΔΩΡΘΕΣΗ” θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (23/4) και θα λειτουργεί καθημερινά κατά το εξής πρόγραμμα: 9:30 π.μ. – 13:00  και 6:30 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

egkania_dwroekthesews_07egkania_dwroekthesews_02

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση