Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη
Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη

Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη

Με πραγματοποιήθηκε στη (24/6) η Αγιορείτικη βραδιά, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιφερειακών Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Σ. Σ. Κ. “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσίαση του βιβλίου “ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ. Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού”, από τον πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Πρόεδρο του “Ε”. Το βιβλίο, που εξεδόθη το 2014 από τον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΝΕΝΟ”, διασώζει μια μεγάλη ομάδα επιστολικών κειμένων του μακαριστού Αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού (1939 – 2006).

Η πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης. Το της γιορτής ήταν πολύ ενδιαφέρον και ικανοποίησε το πολυπληθές ακροατήριο.

Ο βυζαντινός “ΗΔΥΜΕΛΟΝ”, έψαλλε υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους και η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ τραγούδησε τρία παλαιά χριστιανικά που αγαπούσε ιδιαιτέρως ο γέρων Μάρκελλος και τα δίδασκε στους των κατηχητικών σχολείων, όταν διακονούσε στον κόσμο ως κατηχητής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ομίλησαν: ο αρχιμ. Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο γέροντας π. Παναγιώτης, εφημέριος του Ι. Ναού Οσίου Δαβίδ, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσσαλονίκης, ο κ. Κων/νος Γκάνιας, επίκουρος καθηγητής της Βιολογίας στο Α.Π.Θ. και έκλεισε την γιορτή μας ο κ. Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης, καθηγητής της Δογματικής στο Α.Π.Θ.

Την παρουσίαση του προγράμματος, αλλά και την ευθύνη της οργανώσεως, είχε η κ. ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΗ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

  • Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/LWIUXS3do8 -

  • Επικοινωνία Αγοραστού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ #ΠαλαιοφάρσαλοςΚαλαμπάκα - https://t.co/G8LZQIJ28H -

"Αλιεύοντας" την είδηση