Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη
Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη

Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (24/6) η Αγιορείτικη βραδιά, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιφερειακών Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Σ. Σ. Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΟΣ”.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσίαση του βιβλίου “ΦΙΛΟΚΑΛ ΜΕΛΕΤΗΜ. Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού”, από τον πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού αού Βόλου και Πρόεδρο του “Ε”. Το βιβλίο, που εξεδόθη το 2014 από τον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΝΕΝΟ”, διασώζει μια μεγάλη ομάδα επιστολικών κειμένων του μακαριστού Αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού (1939 – 2006).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της γιορτής ήταν πολύ ενδιαφέρον και ικανοποίησε το πολυπληθές ακροατήριο.

Ο βυζαντινός “ΗΔΥΜΕΛΟΝ”, έψαλλε υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους και η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ τραγούδησε τρία παλαιά χριστιανικά τραγούδια που αγαπούσε ιδιαιτέρως ο γέρων Μάρκελλος και τα δίδασκε στους ές των κατηχητικών σχολείων, όταν διακονούσε στον κόσμο ως κατηχητής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ομίλησαν: ο αρχιμ. ρηγόριος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο γέροντας π. Παναγιώτης, εφημέριος του Ι. Ναού Οσίου Δαβίδ, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσσαλονίκης, ο κ. Κων/νος κάνιας, επίκουρος καθηγητής της Βιολογίας στο Α.Π.Θ. και έκλεισε την γιορτή μας ο κ. Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης, καθηγητής της Δογματικής στο Α.Π.Θ.

Την παρουσίαση του προγράμματος, αλλά και την ευθύνη της οργανώσεως, είχε η κ. ΜΑΡΙΑ ΝΗ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση