Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη
Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη

Επιτυχής η εκδήλωση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (24/6) η Αγιορείτικη βραδιά, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιφερειακών Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Σ. Σ. Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσίαση του βιβλίου “ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ. Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού”, από τον πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Πρόεδρο του “Ε”. Το βιβλίο, που εξεδόθη το 2014 από τον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΝΕΝΟ”, διασώζει μια μεγάλη ομάδα επιστολικών κειμένων του μακαριστού Αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού (1939 – 2006).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της γιορτής ήταν πολύ ενδιαφέρον και ικανοποίησε το πολυπληθές ακροατήριο.

Ο βυζαντινός χορός “ΗΔΥΜΕΛΟΝ”, έψαλλε υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους και η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ τραγούδησε τρία παλαιά χριστιανικά τραγούδια που αγαπούσε ιδιαιτέρως ο γέρων Μάρκελλος και τα δίδασκε στους μαθητές των κατηχητικών σχολείων, όταν διακονούσε στον κόσμο ως κατηχητής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ομίλησαν: ο αρχιμ. Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο γέροντας π. Παναγιώτης, εφημέριος του Ι. Ναού Οσίου Δαβίδ, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσσαλονίκης, ο κ. Κων/νος Γκάνιας, επίκουρος καθηγητής της Βιολογίας στο .Π.Θ. και έκλεισε την γιορτή μας ο κ. Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης, καθηγητής της Δογματικής στο Α.Π.Θ.

Την παρουσίαση του προγράμματος, αλλά και την ευθύνη της οργανώσεως, είχε η κ. ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΗ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση