Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επισκέψεις του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου σε σχολεία Αλμυρού και Ευξεινουπόλης
Επισκέψεις του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου σε σχολεία Αλμυρού και Ευξεινουπόλης

Επισκέψεις του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου σε σχολεία Αλμυρού και Ευξεινουπόλης

 

 

Κοντά στους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού και του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, βρέθηκε σήμερα 18/04  ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Καταρχάς ο   κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό της νέας αίθουσας τεχνολογίας του ΕΠΑΛ Αλμυρού, η οποία αποτελεί δωρεά του ομίλου Λούλη. Εν συνεχεία, στην αίθουσα εκδηλώσεων ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγια πατρικής οικοδομής προς τους μαθητές, ενόψει της εορτής του Πάσχα. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «η θυσία του Θεανθρώπου δεν μπορεί να ψηλαφιστεί μονάχα με τη λογική, μα μήτε με το συναίσθημα. Απ’ όλη την πλάση, μόνο ο άνθρωπος είναι σε θέση να βιώσει τούτο το μοναδικό γεγονός».

Τέλος, επαίνεσε την πρόοδο των μαθητών του ΕΠΑΛ, τονίζοντας πως η φοίτηση στο εν λόγω σχολείο αποτελεί εφόδιο ζωής, ενώ δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τους εφήβους να διατηρήσουν την αγνότητα και φρεσκάδα της ηλικίας τους, όπως και το δυναμικό του χαρακτήρα τους.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μετέβη στο Γυμνάσιο όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση των μαθητών, η οποία είχε ως θέμα τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα. Στους μαθητές του Γυμνασίου υπογράμμισε πως «το Πάσχα γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία για ένα και μοναδικό λόγο.

Για να προσφέρει καινό, νέο νόημα στη ζωή του ανθρώπου. Μια ζωή με πτώσεις κι αδυναμίες, μα με προοπτική ανόδου και μετανοίας». Συγχάρηκε τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και οι οποίες το κατατάσσουν στις πλέον δραστήριες και καινοτόμες σχολικές μονάδες της περιφέρειας. Εξήρε την αγαστή συνεργασία τοπικής Εκκλησίας και σχολικής κοινότητας και ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο και δύναμη στις επερχόμενες εξετάσεις. 

 episkepsi_sev_se_sxoleia_06 episkepsi_sev_se_sxoleia_04

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

  • Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια - https://t.co/bFcykaDvqJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση