Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επίσκεψη του επισκόπου Μπουκόμπας στη Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού
Επίσκεψη του επισκόπου Μπουκόμπας στη Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού

Επίσκεψη του επισκόπου Μπουκόμπας στη Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού

 

Τον επίσκοπο Μπουκόμπς & Δυτικής Τνζανίας είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει η τοπική  Εκκλησία την Κυριακή 20/3.

Πρόκειται για ιεράρχη του κλίματος του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικώς στην από το 2020, μεταφέροντας το του Ευαγγελίου στις διψασμένες ψυχές της Αφρικανικής γης.

Ο επίσκοπος χοροστάτησε, κατά τον Γ΄ Κατανυκτικό της Αγίας και ς, στον ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας. Τον προσφώνησε   ο επίσκοπος  Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνύπαρξή τους στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή των Αθηνών, στους αντιαιρετικούς αγώνες του, αλλά και στην σπουδαία προσφορά του στην Εκκλησία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, κατά την μακρά ιερατική του διακονία.

Ακολούθως, ο κ. Χρυσόστομος μίλησε αναφορικά με τον τιμώμενο, την ημέρα αυτή, Άγιο Γρηγόριο, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον Παλαμά και την θεολογία του, ενώ αναφέρθηκε, εκτενώς στο Ιεραποστολικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην και ζήτησε τις προσευχές και την στήριξη του λαού μας, προκειμένου τα Ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια να συντηρηθούν και ν' αναπτύξουν περαιτέρω το πολυσήμαντο, αλλά και δυσκολότατο έργο τους.

Ο επίσκοπος Μπουκόμπας & Δυτικής ς  Χρυσόστομος Μαϊδώνης γεννήθηκε το 1956 στο Πλωμάρι της Λέσβου. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1981. Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους. Στις 10 Αυγούστου 1982 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Ιερισσού Νικόδημο. Το 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιερισσού (1983-1990) και ως Πρωτοσύγκελος της ίδιας Μητροπόλεως. Από το 1991 μέχρι το 1993 υπηρέτησε στην . Επίσης, υπηρέτησε ως ιεραπόστολος στην Κεντρική και Ανατολική Αφρική. Στις 20 Φεβρουαρίου χειροτονήθηκε στην  μονή Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας Επίσκοπος Μπουκόμπας. Τη χειροτονία τέλεσε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση