Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επίσκεψη της Βρετανίδας πρέσβειρας στον μητροπολίτη Δημητριάδος   
Επίσκεψη της Βρετανίδας πρέσβειρας στον μητροπολίτη Δημητριάδος    

Επίσκεψη της Βρετανίδας πρέσβειρας στον μητροπολίτη Δημητριάδος   

Τον μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο επισκέφθηκε την Πέμπτη 26/9, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η πρέσβυς της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε την υψηλή επισκέπτρια για την πολυσύνθετο πνευματικό και κοινωνικό έργο της τοπικής  Εκκλησίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης κοινωνικών ομάδων, όπως οι ΡΟΜΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην συμβολή της  Μητροπόλεως στην ομαλή υποδοχή και διαμονή προσφύγων και μεταναστών.

Η Βρετανίδα πρέσβυς είχε την ευκαιρία να συναντήσει και το Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου – Ερευνητικό Κέντρο και να ενημερωθεί από τον διευθυντή της Παντελή Καλαϊτζίδη για το έργο και τις δράσεις της.

Από την μεριά της η κ. Smith ευχαρίστησε τον κ. Ιγνάτιο για την υποδοχή και την διεξοδική ενημέρωση, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της τόσο για το έργο της τοπικής Εκκλησίας, όσο και για το γεγονός ότι η Ορθόδοξη πίστη είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του Ελληνικού λαού.

Σήμερα η πρέσβυς θα επισκεφθεί την πολυφυλετική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

  • Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια - https://t.co/bFcykaDvqJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση