Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από συνεργάτες του «Εσταυρωμένου»
Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από συνεργάτες του «Εσταυρωμένου»

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από συνεργάτες του «Εσταυρωμένου»

Η τοπική Εκκλησία, που μεριμνά για όλα τα της, προσπαθεί να καλύψει κάποια κενά που αφήνει η Ελληνική λόγω αδυναμίας ή άλλων αδιευκρίνιστων επιλογών της. Οι τοπικές υπηρεσίες του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και άλλων υπηρεσιών, ικανοποιούν τις θρησκευτικές και πνευματικές ανάγκες των εργαζομένων τους με την τακτική παρουσία και διακονία των εντεταλμένων ιερέων της Μητροπόλεως Δημητριάδος, οι οποίοι φροντίζουν με αγάπη και διάκριση να φέρουν εις πέρας την τους, πάντοτε με την ευλογία του μητροπολίτη Ιγνατίου. Οι στρατιωτικοί ιερείς είναι ελάχιστοι και για τον λόγο αυτό δεν έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται κοντά στους ένστολους σε τακτική βάση.

Τρεις (3) από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες που εισπράττουν έμπρακτα την αγάπη της τοπικής Εκκλησίας είναι: το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λ.Σ. – ΕΛΛ. ΑΚΤ.
Στις υπηρεσίες του Λ.Σ. διακονεί επί είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Βασ. Μπατάκας, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, ως πνευματικός συμπαραστάτης και εκπρόσωπος του Ιγνατίου.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, μια ομάδα συνεργατών της τοπικής Εκκλησίας και του “Ε”, με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πειραιά, με σκοπό να μεταφέρει στις αρμόδιες μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την επέκταση του θεσμού του εντεταλμένου ιερέα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, εκεί όπου λειτουργούν υπηρεσίες του Λ.Σ.

Ο π. Θεόδωρος, επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Λ.Σ. ΕΛΛ. ΑΚΤ. και συνομίλησε με τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμ. Ράπτη, τον Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον Υποναύαρχο Ιωάννη Κοντόπουλο, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ιερέα και των συνοδών του: Κ. Γανωτή τ. Λιμενάρχη Βόλου, Λάμ. Γιωτόπουλο τ. αξιωμ. Λ.Σ., Αντιπρόεδρο του “Ε” και Χρ. Γεωργιάδη, συνεργάτη του “Ε”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση