Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από συνεργάτες του «Εσταυρωμένου»
Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από συνεργάτες του «Εσταυρωμένου»

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από συνεργάτες του «Εσταυρωμένου»

Η τοπική Εκκλησία, που μεριμνά για όλα τα παιδιά της, προσπαθεί να καλύψει κάποια κενά που αφήνει η Ελληνική Πολιτεία λόγω αδυναμίας ή άλλων αδιευκρίνιστων επιλογών της. Οι τοπικές υπηρεσίες του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και άλλων υπηρεσιών, ικανοποιούν τις θρησκευτικές και πνευματικές ανάγκες των εργαζομένων τους με την τακτική παρουσία και διακονία των εντεταλμένων ιερέων της Μητροπόλεως Δημητριάδος, οι οποίοι φροντίζουν με αγάπη και διάκριση να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, πάντοτε με την ευλογία του μητροπολίτη Ιγνατίου. Οι στρατιωτικοί ιερείς είναι ελάχιστοι και για τον λόγο αυτό δεν έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται κοντά στους ένστολους σε τακτική βάση.

Τρεις (3) από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες που εισπράττουν έμπρακτα την αγάπη της τοπικής Εκκλησίας είναι: το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λ.Σ. – ΕΛΛ. ΑΚΤ.
Στις υπηρεσίες του Λ.Σ. διακονεί επί είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Βασ. Μπατάκας, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», ως πνευματικός συμπαραστάτης και εκπρόσωπος του Ιγνατίου.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, μια ομάδα συνεργατών της τοπικής Εκκλησίας και του «Ε», με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πειραιά, με σκοπό να μεταφέρει στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την επέκταση του θεσμού του εντεταλμένου ιερέα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, εκεί όπου λειτουργούν υπηρεσίες του Λ.Σ.

Ο π. Θεόδωρος, επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Λ.Σ. ΕΛΛ. ΑΚΤ. και συνομίλησε με τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμ. Ράπτη, τον Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον Υποναύαρχο Ιωάννη Κοντόπουλο, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ιερέα και των συνοδών του: Κ. Γανωτή τ. Λιμενάρχη Βόλου, Λάμ. Γιωτόπουλο τ. αξιωμ. Λ.Σ., Αντιπρόεδρο του «Ε» και Χρ. Γεωργιάδη, συνεργάτη του «Ε».

Γκρίζαραν τα μαλλιά μου κάνοντας όλα τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνα επί 25 συναπτά έτη και μετά από πολύ ώριμη σκέψη πείστηκα τελικά να εμπλακώ σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι μια νέα ...πρίζα , η οποία μπορεί να έχει άλλο γούστο, αλλά κι εδώ απαιτείται αμεσότητα , εγκυρότητα και ποιότητα, τρία βασικά στοιχεία που αρμόζουν -κατά την ταπεινή μου γνώμη-στη δημοσιογραφία. Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου....

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χιονοπτώσεις, παγωνιά και σφοδροί άνεμοι για δύο ακόμη μέρες - https://t.co/3n72qqMgEq -

  • ΥΕΘΑ: Ισοδύναμη μονάδα στο "Γεωργούλα" όταν φύγει η 32η ΤAΞ/ΠΝ - https://t.co/rtyMR296EY -

  • ΚΕ.Π.ΚΑ: Αποκριάτικα είδη- Χαρά αλλά και κίνδυνοι - https://t.co/BVPKp2hLwo -

"Αλιεύοντας" την είδηση