Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επίσκεψη σχολείου στο ΚΕ.Δ.Α.Β.
Επίσκεψη σχολείου στο ΚΕ.Δ.Α.Β.

Επίσκεψη σχολείου στο ΚΕ.Δ.Α.Β.

Την Τετάρτη 6/11, επισκέφθηκε το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Μητροπόλεως Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο), που λειτουργεί ως παράρτημα του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»,  μια ομάδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Την ομάδα των 40 μαθητών του Γυμνασίου, τους οποίους συνόδευε ο υποδιευθυντής του Σ.Δ.Ε., υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του «Ε», π. Θεόδωρος Μπατάκας και Λάμπρος Γιωτόπουλος και εθελοντές του «Εσταυρωμένου».

Η ομιλία του π. Θεοδώρου, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις του κ. Γιωτόπουλου και των καθηγητών του Σ.Δ.Ε., αλλά και ο γόνιμος διάλογος, πραγματοποιήθηκαν σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στην αυλή του ΚΕ.Δ.Α.Β.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του «μαθήματος για τον εθελοντισμό» και την ξενάγηση στους χώρους, γεύτηκαν την έμπρακτη αγάπη των ανθρώπων του «Ε» με τα υπέροχα κεράσματα και τα δώρα (βιβλία).

Η επίσκεψη, εντάχθηκε στο πλαίσιο των εξωσχολικών  δραστηριοτήτων του  Γυμνασίου, με σκοπό να διδαχτούν οι μαθητές το θέμα του ανιδιοτελούς εθελοντισμού σ’ ένα χώρο διακονίας των αναγκεμένων συνανθρώπων .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανάκληση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια από τον ΕΦΕΤ - https://t.co/fen1ITE8QJ -

  • Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες ποινές για την παιδεραστία - https://t.co/6UkgEZUe2s -

  • Σι Τζινπίνγκ: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - https://t.co/UKRKerUXjf -

"Αλιεύοντας" την είδηση