Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς
Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς

Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς

Στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ς Αγιάς λειτούργησε σήμερα ο  Δημητριάδος   Ιγνάτιος. Πρόκειται για εγκαταλειμμένη, επί πολλά χρόνια, μονή του 19ου αι., στην οποία τα τελευταία τέσσερα έτη μονάζει ο μοναχός Αλέξιος, προερχόμενος από το Άγιον Όρος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί της επαρχίας Αγιάς, ο δήμαρχος Αγιάς  Αντώνιος Γκουντάρας, ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο  Xρήστος Κίτσος, δήμαρχος Φοινικαίων, αροσωπεία του Δήμου Δρόπολης Πωγωνίου Βορείου Ηπείρου και αρκετοί ευλαβείς προσκυνητές.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος τόνισε ότι «ο Ιωάννης ο είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης, ο πρώτος που αποκάλυψε ότι ο είναι αγάπη. Η αγάπη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο, που μπορεί να δέχεται την αγάπη και να την προσφέρει, ως καρπό εμπιστοσύνης. Εμπιστευόμαστε πρωτίστως αυτούς που αγαπάμε και αγαπάμε αυτούς που κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας. Ο Ιωάννης γνώρισε τί θα πει εμπιστοσύνη και αγάπη του Θεού, διότι ο του εμπιστεύθηκε ό,τι πολυτιμότερο είχε, την Μητέρα Του…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «και αυτό το Μοναστήρι είναι καρπός αγάπης ανθρώπων που αφιερώθηκαν στον Θεό και θυμίζει τις ημέρες της δόξας του, αλλά και την ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε την παράδοση. Η παρουσία του π. Αλεξίου είναι μία ελπίδα για τον ιερό αυτό τόπο, καθώς κρατά το μοναστήρι ζωντανό. Πρόκειται για ευλογία Θεού, που χαρακτηρίζει την περιοχή, καθώς στον τόπο αυτό λειτουργεί μια κυψέλη Μοναστηριών, όπως στην Ανατολή, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο και τώρα στην . Πλέον καίει το καντήλι, η προσευχή είναι ζωντανή και πολλοί άνθρωποι αναπαύονται, παίρνουν δύναμη και ευλογία Θεού».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση