Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821
Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821

Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821

Πρ­γμ­το­ποι­ή­θηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στις 19:00, στην αί­θουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πα­ρου­σί­αση του Τό­μου των Πρα­κτι­κών του Γ' Δι­ε­θνούς Ε­πι­στη­μο­νι­κού Συ­νε­δρίου με θέμα: «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος – Νεομάρτυρες, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – Επαναστατικά Κινήματα».

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες: Ηλείας κ. Γερμανός, εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και οι Μη­τρο­πο­λί­τες Σταγών καί Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Μονεμβασίας καί ς κ. Ευστάθιος, Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Καισαριανής Βύρωνος καί Υμηττού κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού, Αγίου Όρους καί Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Τρίκκης καί Σταγών κ. Χρυσόστομος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος καί Δη­μη­τρι­ά­δος και Αλμυρού κ. Ι­γνά­τιος, Πρόεδρος της ΕΙΔ.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος. Οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και υ κ. . Οι Επίσκοποι Θαυμακού κ. Ιάκωβος καί Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και α­κα­δη­μα­ϊ­κοί, κλη­ρι­κοί και λα­ϊ­κοί.

Επίσης παρέστησαν ο ς Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο πολιτευτής Αργύρης Τσουνάκης, εκπρόσωπος του «Ποταμιού» καί η δρ. Κατερίνα Παλιού, εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου Αττικής.

Την έ­ναρξη της εκ­δή­λω­σης κή­ρυξε ο εκπρόσωπος του Μα­κα­ριωτάτου­ Αρ­χι­ε­πι­σκό­που, Μητροπολίτης Ηλείας διαβιβάζοντας τις πατρικές ευχές καί ευλογίες του, καθώς έκτακτο εκκλησιαστικό γεγονός δεν του επέτρεψε να παραστεί.

Την εκ­δή­λωση συν­τό­νισε ο Γραμματέας της ΕΙΔ.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης και ει­ση­γή­σεις πρα­γμα­το­ποί­η­σαν ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Ελλογιμώτατος κ. νσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής της Θεος Σχολής τοῦ Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Εντιμότατος κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, δικηγόρος – Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821.

Στη συ­νέ­χεια ο Μη­τρο­πο­λί­της Δη­μη­τρι­ά­δος και Αλ­μυ­ρού κ. Ι­γνά­τιος, πρό­ε­δρος της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Πο­λι­τι­στι­κής Ταυ­τό­τη­τας, κλεί­νον­τας την εκδήλωση της παρουσίασης του Γ' Τόμου των Πρακτικών του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι εμπνέουν και ευλογούν τις ενέργειες της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε όσους συμβάλλουν καθοριστικά στην διοργάνωση αυτών των συνεδρίων. Τέλος δε, ανακοίνωσε ότι τό Ε' Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016 με θέμα: «Ο διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός κατά την ».

ekdilosi_sinodos_13

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση