Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επίσημη επίσκεψη Πατριάρχου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄ στον Βόλο
Επίσημη επίσκεψη Πατριάρχου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄ στον Βόλο

Επίσημη επίσκεψη Πατριάρχου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄ στον Βόλο

Επίσημη επίσκεψη στον Βόλο κι στην Τοπική  Εκκλησία θα πραγματοποιήσει ο κ. Θεόδωρος ο Β΄, το διήμερο 5-6/6, προσκεκλημένος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, προκειμένου να προεξάρχει της μεγάλης Ιεράς Πανηγύρεως στον Βόλο και να τελέσει την έναρξη της 2019, η οποία είναι αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος θα αφιχθεί στο Δημαρχείο του Βόλου,  την Τετάρτη  5 Ιουνίου 2019 στις 06.00 μ.μ. όπου, σε επίσημη τελετή, θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Βόλου, από τον δήμαρχο της πόλης  Αχ. Μπέο.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί το Διοικητικό Κέντρο της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας. Την ημέρα αυτή τα γραφεία της  Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά.

Στις 7.00 μ.μ. θα προεξάρχει του Μεγάλου Πατριαρχικού Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, κατά την διάρκεια του οποίου θα του απονεμηθεί η Ανώτατη της Τοπικής  Εκκλησίας, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος.

Την Πέμπτη 6/6, ανήμερα της ς , ο Μακαριώτατος θα προεξάρχει της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στις 7.00 μ.μ., θα μεταβεί στο Κέντρο ς «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», όπου θα τελέσει τα εγκαίνια Εκθέσεως Ζωγραφικής της Ελένης Παύλου-Grossman, μι τίτλο: «Ιερά Προσκυνήματα στην Αίγυπτο: Άγιος Μηνάς Μαριώτης, Αγία Αικατερίνη Σινά, Φαράν».

Αμέσως μετά, θα μεταβεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου θα κηρύξει την έναρξη της 2019, αφιερωμένης στην Αλεξάνδρεια.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση