Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης
Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε την 10/9, στον Ιερό Ναό , με τον Πανηγυρικό στη μνήμη του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου. Στον συμμετείχαν οι ιερείς – υπεύθυνοι των είκοσι επτά Σπιτιών Γαλήνης των ενοριών και πλήθος εθελοντριών , που στελεχώνουν το φιλανθρωπικό έργο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο κ. τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης και αναφέρθηκε στο πλούσιο λατρευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποίησε η Τοπική μας Εκκλησία το Καλοκαίρι, με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία των κατασκηνώσεών μας στον . Αναφερόμενος στους ανθρώπους που στελεχώνουν τα ενοριακά μας , τόνισε χαρακτηριστικά: «είστε ο πλούτος, ο θησαυρός μας, οι άνθρωποί μας, το ζωντανό κήρυγμα της Εκκλησίας, η παρουσία του Χριστού στη ζωή εκείνων που έχουν ανάγκη στήριξης και αλληλεγγύης. Συμβάλλετε, με το έργο σας στην ενότητα και στη συνοχή του λαού μας…». Ο κ. εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τους υπευθύνους Ιερείς, για το συντονιστικό και οργανωτικό τους ρόλο στη διευθέτηση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας στους κατατρεγμένους , που κατέφυγαν στην περιοχή μας, ένα έργο αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε όλους να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη στο έργο τους κι ευχήθηκε καλή δύναμη και τη νέα χρονιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση