Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης
Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/9, στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό στη μνήμη του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι ιερείς – υπεύθυνοι των είκοσι επτά Σπιτιών Γαλήνης των ενοριών και πλήθος εθελοντριών , που στελεχώνουν το φιλανθρωπικό έργο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης και αναφέρθηκε στο πλούσιο λατρευτικό και πολιτιστικό που υλοποίησε η Τοπική μας Εκκλησία το Καλοκαίρι, με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία των κατασκηνώσεών μας στον Άγιο Λαυρέντιο. Αναφερόμενος στους ανθρώπους που στελεχώνουν τα ενοριακά μας έργα, τόνισε χαρακτηριστικά: «είστε ο πλούτος, ο θησαυρός μας, οι άνθρωποί μας, το ζωντανό κήρυγμα της Εκκλησίας, η παρουσία του Χριστού στη εκείνων που έχουν ανάγκη στήριξης και αλληλεγγύης. Συμβάλλετε, με το έργο σας στην ενότητα και στη συνοχή του λαού μας…». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τους υπευθύνους Ιερείς, για το συντονιστικό και οργανωτικό τους ρόλο στη διευθέτηση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας στους κατατρεγμένους πρόσφυγες, που κατέφυγαν στην περιοχή μας, ένα έργο αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε όλους να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη στο έργο τους κι ευχήθηκε καλή δύναμη και τη νέα χρονιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση