Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η εορτή των Τριών Ιεραρχών
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Η Τοπική Εκκλησία τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Ιωάννη Πατρίκο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διοργανώνει πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Εκπαιδευτικών του νομού.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30/1 θα τελεστεί πανηγυρική στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα ψαλούν αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών του Νομού και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στις 11.00 π.μ., στο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση, κατά την οποία θα απονεμηθεί η Ανώτατη της Τοπικής Εκκλησίας, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος στον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Ιωάννη Πατρίκο, φιλόλογο.

Για τον τιμώμενο θα ομιλήσουν ο Χρίστος Ξενάκης, φιλόλογος, με θέμα «Γιάννης Πατρίκος, μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα» και ο Γρηγόριος Καρταπάνης, ναυπηγός, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, με θέμα « από τη διδασκαλία του Γιάννη Πατρίκου».

Μετά την απονομή της Τιμητικής Διακρίσεως, ο κ. Πατρίκος θα αντιφωνήσει με θέμα «Ο σπερματικός λόγος του Θεού στους Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς και η αρμονική σύζευξη Χριστιανισμού και Ελληνισμού από τους Τρεις Ιεράρχες».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο κ. Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση