Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι
Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι

Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι

 

Την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της ς εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 1η/2.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Ανατολής Αγιάς, όπου θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Νικολάου Κομνηνού.

Στον Ιερό  Ναό  ς Διμηνίου

Με λαμπρότητα και επισημότητα θα τιμηθεί και φέτος η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στο φερώνυμο Υπαπαντής στο Διμήνι της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου,  το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Υπαπαντής και Χριστού Διμηνίου, θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της εορτής την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, καθώς και την παραμονή αυτής.

Στην Μητρόπολη πανηγυρίζει ο Υπαπαντής Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μετά το πέρας του εσπερινού, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Διμηνίου της Δ.Ε. Αισωνίας.

Ο Υπαπαντής Βενέτου

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Βενέτου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θείας Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Σωτήρος Φλαμουρίου, αρχιμ. Συμεών Αναστασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της Υπαπαντής, θα τελεστεί στην , την Πέμπτη 1η/2, από τις 7.30 μ.μ. έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση