Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι
Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι

Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι

 

Την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 1η/2.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου ς Αγιάς, όπου θα τελέσει την εις πρεσβύτερον του Διακόνου π. Νικολάου Κομνηνού.

Στον Ιερό  Ναό  Υπαπαντής Διμηνίου

Με λαμπρότητα και επισημότητα θα τιμηθεί και φέτος η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στο φερώνυμο Ι.Ν. Υπαπαντής στο Διμήνι της Δημοτικής Ενότητας ς.

Οι θρησκευτικές εκ που διοργανώνονται από το ,  το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Υπαπαντής και Χριστού Διμηνίου, θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της εορτής την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, καθώς και την παραμονή αυτής.

Στην Μητρόπολη πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική , ιερουργούντος του αρχιμ. Καλλινίκου εωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μετά το πέρας του εσπερινού, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, θα ακολουθήσει στο Κατάστημα Διμηνίου της Δ.Ε. ς.

Ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Βενέτου

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Βενέτου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θείας Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου, αρχιμ. Συμεών Αναστασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της Υπαπαντής, θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, την Πέμπτη 1η/2, από τις 7.30 μ.μ. έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση