Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι
Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι

Η εορτή της Υπαπαντής στο Διμήνι

 

Την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 1η/2.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, όπου θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Νικολάου Κομνηνού.

Στον Ιερό  Ναό  Υπαπαντής Διμηνίου

Με λαμπρότητα και επισημότητα θα τιμηθεί και φέτος η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στο φερώνυμο Ι.Ν. Υπαπαντής στο Διμήνι της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου,  το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Υπαπαντής και Χριστού Διμηνίου, θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της εορτής την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, καθώς και την παραμονή αυτής.

Στην Μητρόπολη πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μετά το πέρας του εσπερινού, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Διμηνίου της Δ.Ε. Αισωνίας.

Ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Βενέτου

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Βενέτου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θείας Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου, αρχιμ. Συμεών Αναστασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της Υπαπαντής, θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, την Πέμπτη 1η/2, από τις 7.30 μ.μ. έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λοιμός και Κορονοϊός: Βίοι παράλληλοι - https://t.co/23lc9uktFo -

  • Δίδακτρα και για τηλεκπαίδευση - https://t.co/QUtZdCTqvL -

  • Στα μπαλκόνια τους απόψε οι Βολιώτες κατά της ΑΓΕΤ - https://t.co/4H7PLkgnwE -

"Αλιεύοντας" την είδηση