Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

 

Χειροτονία πρεσβυτέρου

 

Την μεγίστη Δεσποτική της  πανηγυρίζει η Εκκλησία την Κυριακή 6/8.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός αός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του αού π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου.

Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί η Μεγάλη Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του  κ. Ιγνατίου και αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσική , αφιερωμένη στην Παναγία, με την συμμετοχή της ορχήστρας «Ιωνία».

 Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζει η . 

Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο καθηγούμενος της Μονής αρχιμ. Συμεών Αναστασίου.

 Πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 Μεταμορφώσεως Ζς

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μάξιμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Μεταμορφώσεως ς Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Μετόχι Μεταμορφώσεως Ιεράς Μονής Ταξιαρχών

Πανηγυρίζει, επίσης, το μετόχι της Ι. Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ή «Μεγα-Σωτήρα», στη θέση «» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾿ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν  στην Ι. Μονή Ταξιαρχών και όχι στο Μετόχι της Μεταμορφώσεως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση