Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εντυπωσίασε η εκτέλεση παραδοσιακών τραγουδιών στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου
Εντυπωσίασε η εκτέλεση παραδοσιακών τραγουδιών στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Εντυπωσίασε η εκτέλεση παραδοσιακών τραγουδιών στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Από τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο και τους  παραδοσιακούς χορούς των Χορευτικών Συνόλων 

Εόρτια μουσικοχορευτική επετειακή εκδήλωση διοργανώθηκε από την  Μητρόπολη Δημητριάδος, την ευθύνη της οποίας είχαν οι φορείς της, «, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»  και το Χορευτικό Σύνολο  Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στις 18.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, κατόπιν του Μεθέορτου Εσπερινού, που τέλεσε ο Ιγνάτιος, παρουσία  κόσμου.

            Στην εκδήλωση ακούστηκαν παραδοσιακά του Αγώνα, που απόδωσε εξαιρετικά ο γνωστός μαΐστορας της ς μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος, από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα, ενώ, παράλληλα, πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα παρουσίασαν τα δύο Χορευτικά Σύνολα (υναικείο και Εφηβικό) της   Μητροπόλεως «Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ς «ΤΟ ΕΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», το Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών ς Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Βόλου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο  κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον π. Χρήστο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «…Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον παπά-Χρήστο, η Ελλάδα δεν πεθαίνει. Η Ελλάδα θα ζει…». Ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθυνόμενος προς το κοινό, που αψήφησε και το βραδινό κρυαδάκι του Μαρτίου, εξαίροντας τη σημασία που έχει να αισθανόμαστε στις ημέρες μας Ελεύθεροι πνευματικά και ψυχικά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Πόσο ελεύθεροι είμαστε σήμερα; Ας το σκεφτούμε καλά, γιατί πρέπει να κρατήσουμε την ελευθερία, που δεν είναι μόνο τα σύνορά μας, είναι η πνευματική μας ελευθερία, είναι η ψυχική μας ελευθερία, είναι η ελευθερία να είμαστε Ορθόδοξοι και Έλληνες. Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους».

Παραδοσιακά , όπως προαναφέρθηκε παρουσίασε ο π. Χρήστος Κυριακόπουλος, και τον συνόδευσαν οι μουσικοί:

Κώστας Γιαννακόπουλος – Κλαρίνο

Κώστας Γεωργούδης – βιολί

Γιαννούλης Μαργώνης – Λαούτο

Ανδρέας Νιάρχος – Κρουστά και φλογέρα.

 Τέλος, σημειώνεται ότι  οι διοργανωτές σκέπτονται στον χώρο αυτό να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Επετειακή Εκδήλωση της 25ης Μαρτίου του 1821.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση